avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... O intrebare ... copia CI poate folosi cuiva in scopuri ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

O intrebare ... copia CI poate folosi cuiva in scopuri ilegale?

Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema : acum 8 ani am participat la un concurs si am trimis intr-un plic niste acte pe care le-am semnat (tin sa precizez ca nu mai stiu ce am semnat) alaturi de copia xerox a cartii de identitate iar de atunci nu am mai aflat nimic despre acel concurs.Vreau sa va intreb ce se poate intampla avand in vedere ca mi-am pus semnatura si am trimis copia xerox a c.i.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:47, 17 Aprilie 2013
E destul de greu de precizat ce se poate intampla, daca nu mai stiti ce ati semnat.
In ceea ce priveste copia C.I., exista niste riscuri, cel mai grav fiind furtul de identitate.
pai mi-am completat datele si acolo mai scria ceva dar nu mai stiu ce... iar in legatura cu furtul de identitate oare in 8 ani nu s-ar fi sesizat nimeni , sa fiu anuntata ?Ma gandesc ca si daca merg la un xerox sa-mi faci copi dupa c.i. exista riscul de furt de identitate.Ce sfaturi mi-ati da ca sa fac sa remediez situatia?:(
Ce sfaturi sa va dam, decat sa fiti mai atenta pe viitor si sa cititi inainte de a semna. Ce concurs sa fie unde sa trebuiasca copia buletinului? Era de frumusete si doreau sa va vada cum aratati? Cum sa pui pe tava copia buletinului unor necunoscuti. Foarte multe persoane se pacalesc, dupa care se trezesc cu imprumuturi scoase pe numele lor fara macar sa aiba habar de unde si de la cine li se trage. Avand in vedere ca au trecut 8 ani sa zicem ca puteti sta linistita, numai ca din cate stiu eu numai dupa 10 ani nu se raspunde penal, ceea ce ar insemna ca daca e ceva de descoperit poate numai dupa inca 2 ani sa iasa ceva la iveala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract semnat prin furt de identitate AlexandraAdrianaB AlexandraAdrianaB In urma cu 3 ani am pierdut un act de identitate ca in momentul de fata sa aflu ca cu acel act de identitate a fost incheiat un contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi reale sau nu? Dorin_Iulian Dorin_Iulian Buna ziua! Sunt intr-o situatie financiara mai delicata , in sensul ca am investit ceva bani intr-o afacere si mai imi trebuie o suma de bani pt a incepe sa ... (vezi toată discuția)
Furt: un cetățean mi-a cerut telefonul pe motiv că vrea să dea un apel și apoi n-a mai vrut să mi-l restituie. am în el poze cu acte și documente, îmi poate folosi datele din buletin la ceva? AlexandruF21 AlexandruF21 Salut! Aseara, in jurul orelor 20.00, am fost oprit de un om de etnie roma in jur de 20 de ani, dupa ce initial mi-a cerut telefonul l-a cerut pe motiv ca vrea ... (vezi toată discuția)