avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract semnat prin furt de identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract semnat prin furt de identitate

In urma cu 3 ani am pierdut un act de identitate ca in momentul de fata sa aflu ca cu acel act de identitate a fost incheiat un contract de prestari servicii cu o firma destul de mare, ideea este ca vreau sa stiu daca firma poate fi chemata in instanta datorita faptului ca s-a semnat un contract cu o persoana care nu era ceea din buletin nici adresa la care s-au prestat serviciile nu era ceea din buletin, absolut nici o legatura si as mai vrea sa stiu repercursiunile asupra firmei.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:58, 22 Noiembrie 2014
Sunt multe necunoscute in intrebarea d-voastra. Vor fi si mai multe necunoscute in orice raspuns ati primi. O parte tin de necunoasterea in intregime a spetei, altele tin de practica neunitara din instante.
Din informatiile furnizate eu as proceda asa:
-in functie de modalitatea prin care am aflat ca s-a produs un furt de identitate, as face plangere penala; mai bine zis ar trebui sa pot demonstra cu inscrisul respectiv;
- care este dauna ce vi s-a produs si daca firma a venit la d-voastra sa-si recupereze creanta? Daca da, aceasta v-a actionat in instanta sau a cedat creanta unui recuperator? In acest caz puteti refuza plata pe motiv ca nu d-voastra ati semnat contractul, caz in care se poate cere si o expertiza grafologica.(daca sunteti dat in judecata) Ar trebui sa puteti demonstra ca in acea perioada v-ati refacut C.I. si ca la data semnarii contractului d-voastra deja aveati emisa o alta carte de identitate.

Firma nu pateste nimic, dar ramane cu paguba. Sa fie mai atenta pe viitor. Un eventual proces impotriva ei nu are sens pentru ca nu ea a comis infractiunea si nu ea v-a produs vreun prejudiciu. Din contra, ea a fost cea prejudiciata. D-voastra ati "picat" la mijloc.

Orice avocat care va sfatuieste sa va apucati d-voastra sa dati pe X sau pe Y in judecata nu vrea decat banii d-voastra si atat. Iar sa-i ia cu forta e ilegal....asa ca face si el ce poate...
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
Daca nu dvs. ati semnat contractul nu puteti fi obligat la nimic.
Trebuie insa deschis proces pentru a se dovedi.
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta servicii telefonie mobila neachitata din 2001-2002 niky_marius niky_marius Am facut un abonament la vodafone(connex)prin 2001-2002 si am girat cu contractul de apartament al parintilor(bineinteles l-am luat fara sa stie). Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Ce repercursiuni poate avea neplata catre un tert, care are un ordin judecatoresc fovorabil ? florin.ichims florin.ichims Buna ziua, am cateva intrebari legare de urmatoarea situatie: in 2008 am plecat din tara cu un contract de munca printr-o firma de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate recuperari creante koko1978 koko1978 Buna ziua!am si eu o intrebare: in 2006 mi-am pierdut buletinul ptr 1 saptamana (l-am gasit sub scaunul masinii) iar apoi mi-au venit de la banca sume de plata ... (vezi toată discuția)