avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu o societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu o societate recuperari creante

Buna ziua!am si eu o intrebare: in 2006 mi-am pierdut buletinul ptr 1 saptamana (l-am gasit sub scaunul masinii) iar apoi mi-au venit de la banca sume de plata pe 2 telefoane,despre care nu stiu nimic.acum m-am trezit cu 5000 ron de plata la banca ,fiind somat de firma recuperari creante sa platesc ca altfel ma dau in judecata.mentionez ca nu am nici un contract cu banca si nici habar de telefoane,iar 5000 ron ptr 2 telefoane imi pare enorm.ce sa fac?
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Daca nu ati contractat nici un credit, puteati sa va adresati bancii, sa contestati semnatura si politiei cu o plangere, pt fals privind identitatea.
Luati legatura cu un avocat sa studieze instiintarile respective, poate totusi datoria s-a prescris.
mai intii solicitati firmei de recuperari in scris sa va comunice in copie toate actele pe care le detin cu privire la creanta, pentru ca dvs. nu aveti cunostinta de vreo datorie
nu inteleg, daca sint sume catre banca la care va referiti nu pot fi decit rate de credit, daca sint facturi de telefon catre operatori de telefonie, care din doua?
in ambele situatii dupa ce veti vedea despre ce este vorba, veti putea demonstra ca a fost vorba de un fals, (daca a fost asa)
ca regula generala pierderea buletinului trebuie declarata imediat la politie
mai poate interveni si prescriptia dupa 3 ani, mai reveniti cu detalii
eugen82, utilizator
Ce se rezolva prin prescriptia dupa 3 ani in cazul unui contract bancar pana, de ex., in anul...2050?

Un contract bancar nu este un contract cu executare succesiva?

Opinez pentru solicitarea directa de la banca actele pe care le detin cu privire la creanta si contestarea contractului.

Sfaturi de care e(nu) bine sa tineti cont in viitor:
1. Aveti grija unde va pastrati actele de identitate.
2. Aveti grija de cheile masinii sau cu cine va...imprieteniti.
Bancile cesioneaza tot debitul restant, contractul se reziliaza, deci nu se mai pune problema prestatiilor succesive.
@koko1978
Luati legatura cu un avocat.
eu cred ca m-a luat cineva buletinul,a cumparat 2 telefoane iar apoi l-a pus la loc.eu am sunat in 2009 la banca si mi s-a spus ca este vorba de 2 telefoane luate de la [editat],m-au rugat sa le platesc facturile si atat.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Este inselaciune? adrian-farcas adrian-farcas Buna ziua In 2006 am luat 2 credite de nevoi personale la cateva luni distanta unul de altul. Au fost platite cateva rate la fiecare iar mai apoi nimic. ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)
Credit banca ionutdj ionutdj buna ziua.asi dori si eu un sfat la intrebarea mea. in anul 2011, la indrumarea unei persoane,profitand de faptul ca stia ca am nevoie de bani mia propus sa ... (vezi toată discuția)