avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt: un cetățean mi-a cerut telefonul pe motiv că ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt: un cetățean mi-a cerut telefonul pe motiv că vrea să dea un apel și apoi n-a mai vrut să mi-l restituie. Am în el poze cu acte și documente, îmi poate folosi datele din buletin la ceva?

Salut! Aseara, in jurul orelor 20.00, am fost oprit de un om de etnie roma in jur de 20 de ani, dupa ce initial mi-a cerut telefonul l-a cerut pe motiv ca vrea sa dea un apel. apoi mi l-a furat,amenintandu-ma ca daca nu il dau voi suporta consecintele. Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca aveam il el niste poze cu buletinul,talonul masinii si permisul ca mi-au trebuit undeva; telefonul nu e o paguba asa mare, abonamentul l-am suspendat...dar va intreb: el poate folosi buletinul cu datele mele?
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:17, 5 Mai 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Documentul de identitate pentru confruntare se cere originalul, nu copii xerox.
Trebuia sa sesizati politia pentru furt si despre datele din buletin, talon si permis existente in telefon.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuia sa sesizati imediat poliția.
Este tâlhărie și nu furt ceea ce este mult mai grav.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, pare talharie fapta pe care o descrieti. Trebuia sa sunati la 112 imediat, daca nu ati facut-o mergeti acum la politie si depuneti plangere penala.
Multumesc pentru sfaturi. Am fost la politie astazi, dar domnul politist a zis ca pot reveni maine sa fac plangere pentru furtul telefonului (doar aparatul si cartela, ceea ce nu ma incalzeste mai deloc deoarece valoarea lui este prea mica pe piata in acest moment). Abonamentul l-am blocat imediat cum am luat legatura cu cei de la orange, adica tot astazi si tot azi mi-au dat o noua cartela cu acelasi numar. Despre celelalte acte, buletinul - domnul politist a spus ca nu trebuie sa-mi fac altul deoarece eu il am pe cel fizic, iar despre restul actelor a spus la fel. Omul de etnie roma mi-a spus ca fumeaza "legale", asa ca presupun ca telefonul mi l-a luat ca sa-l vanda pe o suma de nimic sa faca rost de bani si cumparatorul, care va fi probabil tot un om de aceeasi etnie si nu va avea rabdare sa vada toate pozele (aveam peste 200-300), deci ii va da resetare la setarile din fabrica sau il va arunca la gunoi cand va vedea ca pretul lui pe piata nu este mare(maxim 100 lei). Ce parere aveti despre acest lucru?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politistii nu vor sa faca nimic.
Probabil ca nu au probe si i-ati încărca cu un caz care l-ar rezolva prea greu sau ar rămâne AN.
Pentru furt nu cred ca s-ar face nimic.
Doar pe tâlhărie dar daca nu au probe...s-ar complica și nu vor...
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Telefon furat chitoi chitoi am achizitionat un telefon cu abonament de la rcs mi-a fost furat...am anuntat rcs sa opreasca abonamentul am fost la politie sa il declar furat si sa il ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie catalin 86 catalin 86 buna ziua. ma numesc Catalin si am o problema :acum vro 2 sapatamani am fost chemat la politie si luat la antrebari in legatura cu un telefon. mi-sau pus tot ... (vezi toată discuția)
Reclamatie furt acte si telefon pufy_ab pufy_ab Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv,mi sa furat ieri telefonul si portofelul cu tot cu acte(buletin) de la locul de munca,esta un magazin second ... (vezi toată discuția)