avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am primit citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am primit citatie

buna ziua. ma numesc Catalin si am o problema :acum vro 2 sapatamani am fost chemat la politie si luat la antrebari in legatura cu un telefon. mi-sau pus tot felu de intrebari (ce telefon ce telefoane am avut;) dupa ce am raspun la intrebari mi-sa spus ca nr meu de tel (abonament) a fost folosit intrun telefon furat in urma unei talhari . le-am spus politistilor ca nu stiu nimic dupa care ei miau spus k dak nu le spun cea ce stiu eu o sa trag consecintele. culmea este ca nu stiu nimic iar ieri (26-04-2010)am primit o citatie in care scrie ca sunt chemat ca faptuitor.
va rog sa imi spuneti si mie ce se poate intampla?
:(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:04, 27 Aprilie 2010
Cu siguranta, dvs. ati inteles ce se intampla. Este vorba despre infractiunea de furt, iar dvs. sunteti banuit a fi faptuitor. Se cerceteaza imprejurarile prin care in telefonul dvs. a ajuns cartela unui telefon furat. Pagubasul a depus plangere, a dat numarul cartelei si probabil s-a verificat. De acum dvs. trebuie sa explicati cum a ajuns cartela in telefonul dvs. sau... cui ati imprumutat telefonul in perioada respectiva. E bine sa raspundeti cu sinceritate...
Probabil ca fiind nevinovat nu veti avea probleme,dar aceasta nu va va impiedica sa declarati adevarul la poliitie intrucat in cazul in care se demonstreaza ca nu il spuneti,puteti fi trimis in judecata pentru infractiunea de marturie mincinoasa pre.de art.260 c.pen,daca nu si in anumite conditii prevazute de lege si pentru cea de favorizare a infractorului.
Dvs.,trebuie sa va ganditi pentru ca pot fi initial amanunte nesemnificative cum este de exemplu situatia cand doi oamani se cunosc cu ocazia unor imprejurari si fac schimb de numere de telefon,fara sa se sune niciodata.
O dovada a lipsei dvs.de vinovatie poate fi listingul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la factura telefonica victor51 victor51 Mi-a fost furat telefonul mobil,am anuntat acest lucru pentru a mi se bloca cartela,iar cind am primit alta cartela am intrebat daca mi-a fost folosit ... (vezi toată discuția)
Cum fac o plangere penala impotriva unei persoane fizice? Nicoleta Alexandru Nicoleta Alexandru Buna ziua Persoana in cauza (o vecina) mi-a furat cartela SIM de Vodafone si a vorbit de pe ea cateva luni de zile. Eu avand doua, o pastram numai pentru ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu ce incadrare am in aceasta situatie cu incadrare penala. toren190 toren190 Acum 1 an sa furat din clasa mea (sunt elev la liceu in clasa 10-a) un telefon. Un alt coleg fusese autorul faptei ,eu nu am participat la actul furtului ... (vezi toată discuția)