avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat/consiliere pentru o achizitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat/consiliere pentru o achizitie

Buna ziua,

Revin catre dumneavoastra cu o rugaminte pentru un sfat/consiliere.

Noi am comandat in septembrie o masina din grupul VW, iar momentan din cauza scandalului grupului am solicitat dealerului sa ne ajute cu o oferta mai avantajoasa deoarece brandul nu mai este de incredere si nu ne poate garanta nimeni ca nu o sa ne trezim cu probleme ulterior.
In cazul in care nu primim o oferta vrem sa renuntam la achizitie, dar sa recuperam si cei 1000 eur avans + banii pierduti pentru casarea unei masinii vechi in programul remat de care nu putem beneficia decat daca lom aceasta masina. Tichetul nostru remat este cu acest dealer si pentru a putea beneficia este necesara achizitie de la ei pana pe 15 Noiembrie.

Noi am platit avansul ca sa aduca modelul in tara, dar nu am gasit nici un act si nu tin minte sa fi semnat nimic ca si promisiune de vanzare-cumparare sau un act similar.

Exista o posibilitate ca sa ne recuperam avansul daca dealerul nu doreste sa gaseasca o cale amiabila si avantajoasa pentru ambele parti in aceasta situatie. De asemenea daca se poate face ceva am fi interesati de servicii de consultanta in cazul in care nu se poate rezolva amiabil.

Multumesc anticipat,
Lucian
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:18, 6 Octombrie 2015
Intai trebuie sa intelegem tot mecanismul, ce inseamna avans, ce acte aveti semnate... ceva exista, doar nm-ati dat banii fara chitanta si factura, nu?
In functie de ce anume rezulta din ele, se face o strategie. De asemenea, depinde de primele semnale primite de la dealer...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul rabla 2018 toamna favex favex Avand o masina veche de 20 ani m-am hotarat sa particip la programul PSIPAN 2018 care acorda o prima de casare de 6500 lei la cumpararea unei masini noi . M-am ... (vezi toată discuția)
Autoturism nelivrat conform contractului; ce pot face? dipopa dipopa Buna ziua, In data de 16.03.2022 am incheiat un contract de vanzare-cumparare pt un autoturism Kia Sportage 1.6 T-GDI HEV 6AT 4x4 Business Line + optionale ... (vezi toată discuția)
Leasing operational lhilda lhilda Un SRL poate incheia contract de leasing operational fara sa aiba obiectul principal de activitate acest lucru si un un capital minim de 200 mii euro? (vezi toată discuția)