Va rog sa ma lamuriti daca in urmatoarea situatie este obligatorie intocmirea foilor de parcurs:
SRL cu impozitare 3% venit, cu zero angajati, in care administartorul fiind asociat unic efectueaza prestari servicii, utilizand pentru deplasare masina proprie (in regim de comodat catre firma).
In contabilitate deductibilitatea costurilor cu reparatii si combustibil este 50%.
In situatia data este necesara intocmirea foilor de parcurs pentru deplasarile efectuate in intersul societatii?
Sunt in aceeasi situatie ca si dvs. Eu pentru fiecare deplasare la client, intocmesc ordin de deplasare + foaie de parcurs, ambele semnate si stampilate la client, la care atasez BF combustibil, factura cazare, etc. La control, a fost ok.
Foaia de parcurs este obligatorie doar in cazurile in care deductibilitatea este 100% si se refera la platitorii de impozit pe profit si T.V.A iar nu pentru cei ce platesc impozitul pe veniturile microintreprinderii.
Pana acum doua luni am tot facut, insa este un consum mare de timp pentru o formalitate iar daca nici nu e obligatorie atunci prefer sa-l investesc in altceva.
Totusi am vazut pe diverse forumuri, e adevarat de prin 2013 cum ca, in practica, la unele controale au amendat pentru lipsa foilor de parcurs.