avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu - venituri castigate in urma unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu - venituri castigate in urma unui proces

Buna ziua,

Sunt in proces cu fostul angajator iar incepand din luna curenta nu o sa mai pot achita rata la banca. Intrebarea este urmatoarea: daca in 2016 cand se va termina procesul, am castig de cauza si primesc sub forma unei singure incasari (asa se procedeaza de regula) salariile din urma (ex. pe 12 luni) iar intre timp, pe cont se pune poprire (creditorul va declara scadent anticipat creditul ...) cum se face retinerea pe aceasta suma?

Am retinut ca poprirea pt datorii banca se face pe max. o treime din venituri dar suma obtinuta in urma procesului nu va avea caracter permanent (este o suma mai mare decat sal, obtinut in mod normal) insa este alcatuita din salariile lunare aferente perioadei trecute de la plecarea mea din firma.

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:42, 6 Octombrie 2015
Luand problema de la capat:
1. Indicat ar fi sa incercati o reesalonare a creditului. Problema daca vi se vor poprii toti acei bani castigati in urma procesului, veti constata ca este mica, daca luati in calcul cat veti avea de tras de pe urma executarii in cazul in care debitul pentru care veti fi executat este mare.
2. Daca veti avea castig de cauza in acest proces, dvs. aflandu-va deja in executare in momentul in care vi se va vira respectiva suma de bani : ceea ce nimeni nu v-a informat este ca executorul nu vede in contul dumneavoastra bancar, si executorul nu "baga mana" in cont sa va ia banii. Acest aspect procedural este foarte important de avut in vedere inainte de a va apuca sa faceti plangeri penale pentru diferite infractiuni.
Executorul nu face decat sa trimita o adresa catre banca la care aveti cont cerandu-i sa va popreasca sumele disponibile pana la concurenta sumei X. Aveti in vedere ca fiecare banca are un departament special pentru popriri si juristi care se ocupa de aceste probleme, juristi care ar trebui sa stie in functie de ce bani primiti in cont, cat si cum sa vireze executorului.
De asemenea este important de stiut ce reprezinta exact acesti bani care fac obiectul prezentei discutii.
Dupa cum am spus initial, este vorba de un nr. x de salarii (depinde de perioada care trece pana la sentinta).

Pe partea cu reesalonarea nu se poate face nimic, banca doreste plata integrala a ratei lunare.

Daca situatia de fata (partea cu ratele...) a fost determinata de pierderea locului de munca iar in urma unui proces sunt repus pe functie se poate, legal, indrepta situatia cu banca ? Ma gandesc ca, daca din motive independente de mine am ajuns intr-o anume situatie, nu se poate obtine o anulare a executarii silite si revenirea la starea initiala ?

Multumesc,
Singura soluție ar fi ca Banca să vă acorde o perioadă de grație în care să plătiți doar dobânda. Altfel, odată ajuns la executare, nu se mai poate face nimic.Doar să încheiați un angajament de plată și să plătiți eșalonat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar damianramona damianramona buna ziua. de 3 saptamini mam casatorit si sotul meu are 2 credite la o banca al carei rata e fff mare cam 60% din salariul lui luate din octombrie anul trecut ... (vezi toată discuția)
Executare bobda bobda bună ziua . dacă am poprire pe salariu si plătesc în fiecare lună . banca are dreptu să îmi vireze bani de pe cardul de credit in contul popriri ? de pe ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)