avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retinere colet provenienta nonUE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retinere colet provenienta nonUE

Buna ziua,

Situatia mea se prezinta in felul urmator : in data x intra un colet in Romania din China prin EMS . Sun la Posta Romana la 2 zile dupa intrare pentru a verifica care este statusul coletului . Vama se face la Bucuresti in urma completarii anului precedent a unei imputeniciri catre posta romana.Nu raspunde nimeni, trimit email. La email imi raspund declarantii vamali, la 5 zile dupa intrarea coletului , ca "apare ca astazi va avea liber de vama si veti fi contactata telefonic de un declarant pentru confirmarea de plata". Ziua urmatoare mi se trimite din email unde specifica valoarea platii si faptul ca este posibil ca la efectuarea controlului vamal sa mi se solicite documente privind continutul coletului si ca vor reveni cu un email daca acest lucru va fi necesar. La 4 zile dupa primirea acestui email si la 10 zile de la intrarea coletului in tara , sun la declaranti si imi spun ca vama a decis astazi retinerea coletului pentru verificari . Mentionez ca in colet am 12 produse, diferite :3 geci dama +barbat, 1 poseta, 1 portofel, 2 rochii, 3 pantofi, 1 sneakersi.
Intrebarea mea este : in ce masura este legal sa se retina un colet fara a se solicita documente cu privire la produsele din colet, dovada platii si avand in vedere ca sunt cumparaturi pentru uz strict personal, nu comercializare.
Ce as putea face in aceasta situatie ? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Retinere colete, probleme dhl - vama romana beautybym beautybym Buna ziua, de curand am comandat de pe site ul Aliexpress cateva perechi de pantofi si 3 brose. Au fost expediate din China si au ajuns in Romania in 3-4 zile. ... (vezi toată discuția)
Import pe pfa din china... dark2peudar dark2peudar vreau sa-mi un PFA si sa import din china accesorii de telefoane. De ce am nevoie? Coletele daca sunt trimise pe EMS de unde se ridica? tot de posta vamala ? ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)