avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Sunt interesata sa aflu ,daca am 2 joburi , daca beneficiez de vechime pt al doilea job si daca se retin toate deducerile , daca astea le platesc la primul job , unde sunt angajata cu norma intreaga, iar la cel de-al doilea cu 1/2 de norma.Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 6 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Vechimea in munca nu se cumuleaza daca in aceeasi perioad de timp ati avut mai multe contracte individuale de munca.
1. Vechimea in munca este aceeasi indiferent cate contracte individuale de munca (CIM) aveti in acelasi timp.

2. - La fiecare CIM se aplica calcularea si retinerea contributiilor la pensie, sanatate si somaj.
- Deducerea personala (pentru impozitare) se aplica numai la lacul de munca ati declarat ca aeti functia de baza.

3. Faptul ca aveti mai multe CIM va ajuta la pensie unde punctajul mediu anual va fi mai mare deci si pensia mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impozitează al doilea contract de muncă CBM CBM Bună seara! Aș dori să aflu cum se impozitează al doilea contract de muncă ( primul este la stat, al doilea este in privat).Câte ore pot lucra pe al ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca balerina balerina Daca cineva (asistent medical) lucreaza cu contract de munca 4 ore la un cabinet medical, 4 ore la alt cabinet si inca 2 ore la alt cabinet /zi , se considera ... (vezi toată discuția)
Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)