avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se impozitează al doilea contract de muncă
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se impozitează al doilea contract de muncă

Bună seara!
Aș dori să aflu cum se impozitează al doilea contract de muncă ( primul este la stat, al doilea este in privat).Câte ore pot lucra pe al doilea contract ( pot avea încă o normă întreagă dacă orele de program nu se suprapun)și cum se face impozitarea?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:52, 27 Februarie 2020
Chiar nu știe nimeni cum se impozitează al doilea contract de muncă??
Nu s-a mai confruntat nimeni cu un asemenea caz:2 contracte de muncă în paralel ,la angajatori diferiți???
Intrebarea era simplă: cum se stabilesc deducerile( CAS,CASS,impozit) pt al doilea contract de muncă .
La primul loc de munca aveti functia de baza , probabil sunteti cu norma intreaga, beneficiati de deducere.
La al 2-lea contract nu beneficiați de deducere daca aveti funcția de baza la prima societate deci si impozitul v-a fi mai mai mare.

CBM a scris:

Nu s-a mai confruntat nimeni cu un asemenea caz:2 contracte de muncă în paralel ,la angajatori diferiți???
Intrebarea era simplă: cum se stabilesc deducerile( CAS,CASS,impozit) pt al doilea contract de muncă .

Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
econo, utilizator
Impozitarea la al-II-lea loc de munca este identica cu primul, singura diferenta fiind ca lipseste deducerea aferenta impozitului.

Da, o persoana poate avea doua CIM cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala cim cu timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale? Multumesc (vezi toată discuția)
Deduceri personale Laura Rosioru Laura Rosioru Deducerile personale se acorda lunar pentru salariati numai la functia de baza. In cazul in care la functia de baza nu se incaseaza venituri (lipsa activitate) ... (vezi toată discuția)
C.i.m p ramona p ramona am si eu un contrac part time si as dorii sa stiu daca in aceste cazuri persoana respectiva cotizeaza la stat cu toate platile care se fac catre stat va ... (vezi toată discuția)