am si eu un contrac part time si as dorii sa stiu daca in aceste cazuri persoana respectiva cotizeaza la stat cu toate platile care se fac catre stat va multumesc anticipat
Da, persoana respectiva va cotiza la bugetul statului ca si o persoana angajata cu norma intreaga ... singura diferenta este ca salariatul cu c.i.m. cu timp partial nu va beneficia de deducerea personala.
Codul Muncii-Art. 103. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Deducerilor personale lunare se calculeaza pentru contribuabilii care realizează venituri din salarii la funcţia de bază, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
1. Deducerea personala este suma care se scade din salariu inainte de impozitare. Intrebati contabilul firmei si va spune cum se face.
2. Daca aveti mai multe CIM aceasta deducere se aplica numai la locul de munca de baza.