avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deduceri personale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deduceri personale

Deducerile personale se acorda lunar pentru salariati numai la functia de baza. In cazul in care la functia de baza nu se incaseaza venituri (lipsa activitate) sau CIM este suspensat - concediu fara plata- se pot aplica deducerile personale la veniturile incasate de la un al doilea loc de munca?"
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 18:22, 17 Mai 2011
Deducerile personale se aplica numai la contractele de munca cu timp de 8 ore/zi (norma intreaga)
Adriana Vasilescu a scris:

Deducerile personale se aplica numai la contractele de munca cu timp de 8 ore/zi (norma intreaga)


Cod fiscal: (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

Nu stiu de ce spuneti ca numai la 8 ore/norma intreaga, daca omul vrea sa isi declare functia de baza la doua ore, va beneficia acolo de deducere.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala cim cu timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale? Multumesc (vezi toată discuția)
Timp de lucru IonD IonD Buna ziua, Am urmatoarele intrebari: 1.un contract individual de munca cu timp partial ( 6 ore ),este insotit de un alt contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)