avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobiliara

Va rog sa imi spunti daca in cursul unei executari silite imobiliare , la evacuarea mobilei etc din imobil trebuie sa participe activ politia , jandarmii , sau executorul trbuie sa aduca ajutoare ?
Cel mai recent răspuns: ContSters369643 , utilizator 15:55, 6 Octombrie 2015
Problema evacuarii este a executorului judecatoresc, el se va ocupa de evacuare.
Art. 638 alin.1 Cod pr. civ.: În cazurile prevazute de lege, precum si când executorul judecatoresc considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligati sa sprijine îndeplinirea prompta si efectiva a tuturor actelor de executare silita.
(2) În acest scop, executorul se va adresa autoritatii competente pentru a asigura concursul fortei publice, care va trebui sa ia masuri de urgenta pentru a se evita tergiversarea sau împiedicarea executarii.
am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ți se poate executa silit ? calinandrei12 calinandrei12 Bună ziua. Să presupunem că s-a început executarea silită că nu am plătit ceva la o bancă.N-am nici un venit și nici casă. Îmi dă mama să ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar - probleme cu evacuarea Irina S. Irina S. Sunt in situatia in care, debitorul desi a fost somat de executor sa paraseasca imobilul pe care l-am adjudecat, ajungand la adresa am gasit in imobil alte ... (vezi toată discuția)
Executare silita boghi102006 boghi102006 Se poate demara procedura executarii silite daca titularul dreptului de proprietate (imobil) nu este in tara, iar actualii locatari sunt parintii si rude prin ... (vezi toată discuția)