avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare - probabilitate condamnare cu executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare - probabilitate condamnare cu executare

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti daca se poate la problema mea.
In data de 14.01.2015 am fost condamnat pt o fapta la 2ani si 6 luni cu suspendare pt o fapta comisa in 2013.
Acum fostul angajator a dat in judecata pt delapidare 4 angajati printre care ma numar si eu.Mentionez ca asa zisa frauda este din anul 2009 DORESC sa stiu daca am vre-o sansa sa scap de inchisoare cu executarein daca voi fi gasit vinovat in cazul de delapidare.Multumesc anticipat :(Marian
Cel mai recent răspuns: marian197005091970 , utilizator 08:42, 7 Octombrie 2015
Codul penal:

ART. 97

Anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere

(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, suspendarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

(2) În caz de concurs de infracţiuni sau pluralitate intermediară, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91. Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
In momentul sentintei de condamnare la 2 ani si 6 luni cu suspendare nu incepuse inca urmarirea penala pt delapidare.
Multumesc
Nu conteaza, important este daca faptele sunt savarsite pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
daca esti gasit vinovat nu scapi de inchisoare pentru ca se anuleaza beneficiul suspendarii conditionate
Buna ziua,
Da faptele sunt comise pina la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare(anul 2009).Pina in acest moment in cazul de delapidare nu a inceput urmarirea penala.Maine trebuie sa merg la politie pt a mi se aduce la cunostinta calitatea mea in acest dosar de delapidare.Fapta este asa zis savirsita in 2009.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare Bibicioiu Mariana Bibicioiu Mariana Bună ziua! Dacă am avut o condamnare cu suspendare și încercare și între timp s-a judecat un dosar anterior fapta fiind săvârșită înainte de ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis... recidiva Prostul111 Prostul111 Buna ziua... Va rog din suflet sa ma ajutati... Acum 2 ani de zile am fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0.66 la mie in aerul expirat, 1.2 in sange ... (vezi toată discuția)
Doua infractiuni Adia4 Adia4 Buna seara. Daca in 2017 am comis doua infractiuni la interval de 3 luni intre ele....si acum in 2018 sunt condamnat la prima cu suspendare la 8 luni si 2 ani ... (vezi toată discuția)