avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire sot supravietuitor

sora mea ,era casatorita dar sotul a murit acum 12 ani ea a ramas in casa cu sorci casa unde cau locuit era proprietatea socrului ,acum 4 ani a murit si el un an mai tirziu a murit si sotia ,nu au mai avut alti copii deci casa acum cui ii ramane avind in vedere ca sora mea sa ocupat de tot as vrea un sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:18, 14 Octombrie 2015
Sora dvs are copii impreuna cu sotul decedat? In caz contrar nu ae nici un drept. daca ar avea copii, copii ar mosteni casa.
Socrii nu au lasat testament pt nora?
Sora dvs.nu este ruda din punct de vedere succesoral cu fostii socri.Mergeti la un notar,in termenul de optiune succesoral de un an de la data decesului soacrei.
nu nu au lasat nimic aici e problema
Problema atunci este ca nu va mosteni nimic...
ca ea nu are nici un drept cum poate sa faca taxa de succesiune dupa soacra?

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)
Succesiune toader1791 toader1791 In calitate de nora , trebuie facuta dezbatere de mostenire dupa soacra mea avand in vedere ca si sotul meu este decedat , fiind singurul ei fiu ? (vezi toată discuția)