avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea concubinajului

Buna ziua!

Sunt intr-o relatie de concubinaj din 2001.
Urma sa ne casatorim in urmatorii 2 ani, insa logodnicul meu are cancer in ultimul stadiu... Numai eu il ingrijesc. Familia se intereseaza doar telefonic...
Noi stam separat in chirie cu firma cu tot.
Eu sunt administratoarea la firma familiei. Logodnicul meu l-a infiintat, mama lui e asociatul unic si de 5 ani eu am devnit administratorul firmei.

In caz de deces as dori sa stiu la cum ma pot pregati fata in fata cu familia lui:
-tatal lui a decedat, mama lui e asociatul unic si mai are un frate.
Dorinta logodnicului meu este ca sa duc mai departe firma si sa stau in casa cumparata in rate.(acum cerem creditul de la banca)

Intrebarile mele:
- ce drepturi am in firma fata de asociatul unic, trebuie sa fac orice document in plus cu mama lui?
- ce drepturi am la casa daca va fi pe numele logodnicului meu
(el mi-a spus ca am drepturi depline si in concubinaj, dar vrea sa fiu sigura, imi ajunge durerea psihica la momentul dat...)

Va multumesc anticipat! Sanatate si succes in continuare tuturor!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:40, 8 Octombrie 2015
raspuns NIMIC!

NU EXISTA LEGEA CONCUBINAJULUI. CONCUBINAJUL NU VA DA DREPT LA NIMIC.
Va multumesc pentru informatie!
Dacă mama sa e asociat unic, baiatul nu prea are nimic din ea. Dacă își va lua o casa, va fi unic proprietar.
Ia creditul singur? Fără girant sau coplatitor? Puteți cumpăra pe cote părți și pt cota sa va poate face testament.
Ar trebui sa preluați firma de la maica-sa.
Nu știu cum va intelegeti cu familia sa, însă nu cred ca veti mai conta pt ei după decesul băiatului.
Doamna/domnule notar Joha, va recomand sa deschideti Noul Cod Civil si sa cititi prevederile art. 632 si urmatoarele din Cartea a III-a, “Despre bunuri”, Cap. IV.
Multumirile pot fi trimise si pe privat.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
bizommarius, utilizator
stimate user, art 632 vorbeste de formele coproprietatii. In acest moment concubina nu este coproprietara pe nimic. Este administrator la firma deci nu detine actiuni sau parti sociale.
eu zic sa ne mai gândim......

Alte discuții în legătură

Succesiune concubin vs mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, As dori sa va consult in urmatoarea problema: In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie casa cu imprumut banca, necasatoriti deea696969 deea696969 Buna ziua , Avem urmatoarea situatie , o ruda doreste sa-si cumpere o casa impreuna cu prietena sa [necasatoriti]. Familia fetei o ajuta cu 10 lei , si ... (vezi toată discuția)