avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA > Multiple Coduri CAEN
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA > Multiple Coduri CAEN

Buna ziua,
Ma aflu in situatia de a infiinta un PFA (impozitarea in sistem real) avand ca si cod caen principal 3213 (Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articolelor similare).

Doresc ca si o completare a activitatii urmatoarele coduri caen : 4791 (Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ; 4777 (Comert cu amanuntul al ceasurilor si bijuteriilor in magazine specializate) ; 4789 (Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse ; 4619 (intermedieri in comertul cu produse diverse) ; 9525 (repararea ceasurilor si a bijuteriilor) ; 3212 (Fabricarea Bijuteriilor si articolelor similare din metale si pietre pretioase) ; 3299 (Fabricarea altor produse manufacturiere) .

Cunosc faptul ca a existat o lege care limita numarul maxim de coduri caen pt pfa la 5 ... apoi s-a renuntat si se pot adauga oricate coduri caen atat timp cat exista acte doveditoare de studii pentru fiecare cod in parte (legislatia actuala).

M-am incumetat sa fac un drum pana la onrc pentru lamuriri si am aflat de acolo ca peste aprox un an legislatia se va schimba din nou si va fi impusa o limita la max 3 coduri caen. Si pfaurile care se vor inregistra avand la baza legislatia actuala peste 1 an va fi necesar sa isi reduca activitatea la maxim 3 coduri caen.

Va rog sa imi confirmati sau sa infirmati cele de mai sus... Totodata va rog sa imi indicati daca la cele 3 coduri caen (in cazul pfa) se mai pot adauga altele achitand suplimentar taxe (ca in cazul srl).

Este posibil ca din cauza acestor piedici sa fiu obligat sa aleg SRL (microintreprindere). Credeti ca este o alegere buna?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: rbh007 , utilizator 13:01, 13 Octombrie 2015
Sa inteleg ca va pune in dificultate intrebarea? Are aproape o saptamana de cand este postat ... Am gresit comunitatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pfa cristinaberhencz cristinaberhencz buna ziua, As dori sa stiu ce cod CAEN trebuie sa folosesc pt -fabricarea de lumanari decorative -aranjamente de flori pt diferite ocazii -obiecte ... (vezi toată discuția)
Nedumerire... andreea83 andreea83 Conform noului cod caen care varianta este buna? -3213-fabricarea imitatiilor de bijuterii si articole similare sau -3661-fabricarea bijuteriilor ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru decoratiuni handmade? fringescience fringescience vreau sa imi deschid un magazin online in care sa vand ornamente si decoratiuni handmade, facute de mine, din material textil sau lemn, cum ar fi sosetele ce ... (vezi toată discuția)