avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu 1,1 la mie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu 1,1 la mie

LA ORA 03,DIMINEATA,AM FOST ORBIT DE UN ALT AUTOTURISM CARE CIRCULA DIN SENS INVERS,NU EXISTAU PERSOANE PE CAROSABIL.
AM INTRAT INTRUN CAP DE POD ȘI ÎN URMA RECOLTĂRII PROBELOR BIOLOGICE A REZUTAT O ALCOOLEMIE DE 1,1LA MIE .S-A PETRECUT PE 29.08.2015.V-AȘ RUGA SĂ MĂ AJUTAȚI !
-beneficiez de circumnstanțe atenuante dacă mă prezint fără invitație la Poliție?
-ce pedeapsă voi primi ?pot primi doar o amendă în faza de urmărire penală?
-în ce situație pot recupera(!)permisul,îmi este necesar penrtu a face naveta la muncă.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:11, 22 Octombrie 2015
- nu se pune problema de circumstante atenunate daca va prezentati la politie! aceasta este oricum o obligatie stabilita prin lege, obligatie a carei nerespectare este sanctionata.
- in functie de circumstantele reale si personale, de modalitatea concreta a savarsirii faptei, de atitudinea avuta in cursul urmaririi penale, exista posibilitatea aplicarii unei amenzi penale... daca nu in cursul urmaririi penale, macar de catre judecator.
- in asemenea cazuri (conducere sub influenta bauturilor alcoolice) sansele de recuperare a permisului, inainte de pronuntarea unei hotarari, sunt minime :(

p.s. ... nu vreau sa fiu rautacioasa, dar motivatia " îmi este necesar penrtu a face naveta la muncă" nu este convingatoare: 1. cunosteati acest fapt si inainte de a va urca baut la voloan; 2. exista si mijloace de transport in comun pentru a ajunge la munca!
Intervenţie moderator

Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare şi nici nu încălcaţi pct. 3.3 din regulament.
Mulţumesc anticipat!

Gabriela Pintea

JONNY1955 a scris:
Am depțșit limita admisă.Am peste 60 de ani.
1.Pot cere expertiză medico-legală?
2.În cazul unei amenzi penale ,care ar fi termenul de prescriere și după cât timp
aș recupera permisul(sau să obțin altul no)?
3.Cum pot contacta un avocat online chiar cu taxă?
Vă mulțumesc!

patrascu razvan a răspuns:
Aveti dreptul sa solicitati calculul retroactiv al alcoolemiei.
In cazul unei amenzi penale, va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere daca au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii.

JONNY1955 a scris:
Vă rog să mă scuzați !
Revin:în CP.scrie termenul de 3 ani.Aș fi profund recunoscștor dacă mi-ați
indica ce art.trebuie să citesc.
Mulțumesc mult !

YSL a răspuns:
Termenul de prescripție a executării pedepsei amenzii este de 3 ani. Asta presupune ca sa existe o hot def de condamnare la pedeapsa amenzii.
Termenul de 6 luni se refera la ipoteza cand puteti sustine din nou examen pentru permis.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic 003 003 buna ziua.am o intrebare referitoare la art.76 circumnstantele atenuante.de ce la unii se iau in considerare si la altii nu?prietenul meu a avut primul proces ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante,individualizare pici80 pici80 faptul ca am loc de munca,in prezent sofer (fost cadru didactic,5 ani),ca am familie (un copil minor),ca am respectat conditiile suspendarii sub ... (vezi toată discuția)
Buna seara..alcool 0.6 gio85 gio85 In urma cu o luna am fost prins baut la volan.cum am iesit din restaurant dupa 20 de metri mau oprit #-o rezultatul 0.81.permisul luat.probe biologice ... (vezi toată discuția)