avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... trafic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

trafic

buna ziua.am o intrebare referitoare la art.76 circumnstantele atenuante.de ce la unii se iau in considerare si la altii nu?prietenul meu a avut primul proces de fond si nu i-au luat in calcul circumstantele atenuante cu toate ca in hartia care a venit de la tribunal este specificat art.76,a luat si 320 si la acceptat,este la prima problema pe care o are cu legea are si un copil minor in intretinere.se poate lua in calcul la apel toate lucrurile acestea?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 003 , utilizator 11:39, 13 August 2012
daca in sentinta pronunata pe fond se mentioneaza ca au fost luate in calcul circumstante atenunate cf aty 76 atunci asa este. faptul ca pedeapsa primita nu este cea asteptata de catre dvs nu inseamna ca instanta nu a luat in considerare si circumstantele atenunate.
copilul minor in intretinere nu este circumstanta atenuanta - faceti o mare confuzie. este o circumstanta personala in functie de care se individualizeaza pedeapsa sau chiar modul de executare a pedespei (cu suspendare, cu executare etc).
inteleg ce spuneti dar nu s-au luat in calcul circumstantele atenuante la apel se pot lua nu?va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
003, utilizator
Depinde de la caz la caz.
Se poate ca instanta de apel sa redozeze pedeapsa sau nu.
Daca hotararea primei instante este gresita se va reduce pedeapsa.
aha,dar ca idee care ar mai fii circumstante atenuante in afara ca nu are antecedente penale?va multumesc
De pildă repararea prejudiciului, regretara faptei, cooperarea cu organele judiciare , prezentarea în faţa organelor judiciare la solicitarea acestora, etc. Aceste lucruri pot fi reţinute ca circumstanţe atenuante.
Discuţia poate fi mai vastă însă pe problema circumstanţelor atenuante, care sunt atât legale cât şi judiciare.

Alte discuții în legătură

Calcul circumstante atenunate law_and_order law_and_order Buna seara! deranjez si eu cu o intrebare ca nu prea inteleg cum se calculeaza circumstantele atenuante la infractiunile grave.. sa zicem de exemplu ca ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise MogaSerban MogaSerban ce trebuie avut in vedere atunci cand se depun concluzii scrise de catre un avocat intr-un dosar penal? este vorba despre furt calificat, care se judeca in ... (vezi toată discuția)
Limitele pedepsei teona11 teona11 Buna ziua Sotul meu este condamnat definitiv - complice la talharie, pt savarsirea infractiunii prevazuta de [b]art 26 raportat la art. 211 lit a, al 21 lit ... (vezi toată discuția)