avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor de ecran
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor de ecran

Lucrez toata ziua la calculator (8 ore ). Pot cere spor de ecran si in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 14:07, 17 August 2009
Acum e mai greu, dvs. nu vedeti ca se ca "taie" toate sporurile? la negocierea contractului colectiv de munca, reprezentantii salariatilor pot cere un astfel de spor. Succes!
Din cate stiu eu Romania nu este pregatita din punct de vedere legislativ, sa reglementeze o astfel de lege in acest.
domeniu.
Actul normativ care are drept scop implementarea cerinţelor europene minime în materie de protecţie a lucrătorilor împotriva riscurilor pentru sănătatea şi securitatea lor, care rezultă sau pot rezulta din expunerea la riscurile generate de câmpuri electromagnetice conform standardelor europene este Directiva 2008/46/CE din 23 aprilie 2008 care modifica Directiva 2004/40/CE din 29 aprilie 2004.
Nu prea sunt sanse...tine de ordonatorul de credite sau de angajator daca acorda sau nu spor de "ecran".
Mai ales ca Parlamentul CE ne-a dat ragaz pana in 2012 :stunned: sa reglementam aceste chestiuni ... prin legi, ordonante, hg-uri, etc
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in conditii speciale anna_ema anna_ema buna ziua deoarece lucrez 8 ore la calculator in fiecare zi,am dreptul la vreun spor suplimentar? (vezi toată discuția)
Baza legala - sporuri ? oanaportar oanaportar Care este baza legala: - pentru sporul de ecran ( sporul de calculator ) ? - pentru sporul de conditii vatamatoare ? Sporul de ecran este un spor de ... (vezi toată discuția)
Spor 10% radiatii electromagnetice (antena) dborsanu dborsanu In baza legii 188 privind statutul functionarilor publici si a determinarilor efectuate s-a stabilit acordarea sporului de 10% functionarilor publici=spor ... (vezi toată discuția)