avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este cea mai simpla metoda prin care bunicul imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este cea mai simpla metoda prin care bunicul imi poate trece casa pe numele meu?

Buna dimineata, as vrea sa stiu care e cea mai simpla metoda prin care bunicul poate trece curtea si casa pe numele meu.

Curtea e pe numele bunicului, are acte pe casa, cadastru, taxele la zi, tot ce trebuie. Si el si bunica sunt in viata, dar doar el este trecut in acte (a fost mostenire de la tatal sau). Ei au doar 2 copii: pe mama si pe unchi-miu, care amandoi au copii la randul lor.

El mi-a zis ca treaba asta se poate face la un notar, printr-un contract de vanzare-cumparare. Insa vreau sa stiu sigur ce si cum, ca sa nu il iau pe drumuri degeaba. Ce acte ne trebuie, unde sa ma duc, cat ma costa, etc. Trebuie sa existe un martor? Sau copii lui sa fie de acord? Toata lumea e de acord, mai putin unchi-miu si familia sa.

Si mai e ceva, vreau ca pe viitor sa nu pot fi dat in judecata de fratele mamei, de sotia lui, sau de copii lor. Adica ei sa nu aiba niciun drept legal aici si sa fiu eu titular. Nu stiu daca conteaza, dar avem nume de familie diferite (eu si mama fata de bunic si unchi), si toate persoanele mentionate au buletinul pe adresa asta.

Am scris cam mult si m-am pierdut in cuvinte, sper ca intelegeti ce vreau sa fac. Daca aveti nelamuriri, postati aici si o sa incerc sa va raspund cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:59, 7 Octombrie 2015
Cel mai simplu si cel mai sigur este un contract de vanzare-cumparare incheiat la notar.
Nu incheiati vanzare, ci contract de intretinere cu bunicul si bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Mostenire saimarica saimarica Buna ziua, Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica ... (vezi toată discuția)
Despre testament mada_roxi mada_roxi buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma puteti ajuta Bunicul meu are un teren de 1000mp pe care e construita casa lui, el are 2 copii pe mama si 1 ... (vezi toată discuția)