buna ziua,
va rog sa ma ajutati in interpretarea legii 210/1999 privind concediul paternal.
daca a absolvit cursul de puericultura, tata are dreptul sa stea acasa si cu bebe 2 timp de 15 zile sau cele 10 suplimentare sunt valabile doar pentru primul nascut?
in lege, este articol ca tata poate beneficia de majorarea concediului cu 10 zile "numai o singura data", dar nu inteleg daca se refera ca poate beneficia:
- doar la primul copil sau
- doar de 10 zile indiferent de nr de copii nascuti din aceeasi sarcina (1, gemeni, etc).
buna ziua,
intrebarea mea era daca tata poate beneficia de concediu suplimentar de 10 zile si pt al doilea copil nascut la 2 ani dupa primul sau acest concediu este valabil doar pt primul nascut?
multumesc,
Textul de lege nu reglementeaza clar o astfel de situatie, insa, din practica intalnita, va pot spune ca sunt angajatori care acorda asa ceva si pentru cel de-al doilea copil.
Concediu parental
alinailie
Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)
Curs puericultura
mihailccc
Managerul de resurse umane spune ca adeverinta pentru acest curs, ca sa fie valabila, ar trebui emisa dupa ce se naste copilul, mie doctorul de familie mi-a ... (vezi toată discuția)