avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal

buna ziua,
va rog sa ma ajutati in interpretarea legii 210/1999 privind concediul paternal.

daca a absolvit cursul de puericultura, tata are dreptul sa stea acasa si cu bebe 2 timp de 15 zile sau cele 10 suplimentare sunt valabile doar pentru primul nascut?

in lege, este articol ca tata poate beneficia de majorarea concediului cu 10 zile "numai o singura data", dar nu inteleg daca se refera ca poate beneficia:
- doar la primul copil sau
- doar de 10 zile indiferent de nr de copii nascuti din aceeasi sarcina (1, gemeni, etc).

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 7 Octombrie 2015
Indiferent de numarul de copii nascuti dintr-o sarcina gemelara se va beneficia o singura data de cele 10 zile.
buna ziua,
intrebarea mea era daca tata poate beneficia de concediu suplimentar de 10 zile si pt al doilea copil nascut la 2 ani dupa primul sau acest concediu este valabil doar pt primul nascut?
multumesc,
Textul de lege nu reglementeaza clar o astfel de situatie, insa, din practica intalnita, va pot spune ca sunt angajatori care acorda asa ceva si pentru cel de-al doilea copil.
1. Din experienta mea stiu ca acele 10 zile se acorda o singura data, pentru un singur copil, indiferent de numarul de copii.

2. Pentru un raspuns oficial ar fi bine sa intrebati si la Ministerul Muncii, pe e-mail, la: relatiicupublicul@mmuncii.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu parental alinailie alinailie Buna ziua!As vrea sa stiu daca concediul parental se acorda si tatilor care nu sunt casatoriti legal cu mama copilului,cum este cazul meu si al partenerului ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de puericultura axc1 axc1 Buna ziua. Sotia a nascut al doilea copil si doresc sa stiu daca mai am dreptul la.cele.10 zile de concediu de pueicultura. Mentionez ca am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Curs puericultura mihailccc mihailccc Managerul de resurse umane spune ca adeverinta pentru acest curs, ca sa fie valabila, ar trebui emisa dupa ce se naste copilul, mie doctorul de familie mi-a ... (vezi toată discuția)