avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG sau asociatie civila?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG sau asociatie civila?

Noi, parintii de la o scoala din Bucuresti, am vrea sa ne organizam intr-un fel si sa constituim o asociatie. Putem constitui o asociatie civila? Am inteles ca ar fi mai avantajoasa prin prisma faptului ca nu ar trebui sa depunem lunar situatiile financiare. Sau este mai avantajos un ONG?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexluca , utilizator 16:41, 7 Octombrie 2015
Doar pe ong puteti sa desfasurati activitatile unei asociatii a parintilor din scoala. Nu va ganditi ca e mare problema depunerea bilantului si a 2 declaratii pe an comparativ cu avantajele pe care le puteti crea elevilor.
Si sa va mai amintesc ca doar prin aceasta forma de ong puteti sa colectati fonduri din donatii si sponsorizari, inclusiv din camapania 2% si de pe la alti finantatori cum ar fi si consiliul local si judetean.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
george-neagu, moderator
Buna ziua,
Si asociatiile si fundatiile sunt ONG-uri.
Va sfatuiesc sa va constituiti ca asociatie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate accesa o scoala fonduri europene? mirabela_april mirabela_april Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate ca o scoala sa acceseze fonduri europene (nerambursabile), fara a implica si consiliul local? Daca ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare scoala gheorghechisar gheorghechisar Am obtinut o sponsorizare pentru ajutarea unor copii defavorizati dar nu pot intra pana miercuri in posesia banilor deoarece: banii se varsa in contul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un ong pe tema sanatatii stelutanicoleta stelutanicoleta Vreau sa deschid un ONG pe tema sanatatii, sunt th nutritionist și fitoterapeut , scopul este ajutorarea oamenilor bolnavi prin consiliere , terapie , ... (vezi toată discuția)