Buna ziua!
Am depus o notificare de reziliere a contractului de internet cu 4 luni inainte de perioada contractuala si sunt sunat astazi de o doamna nepoliticoasa (m-a facut si prost) care-mi spune ca trebuie sa platesc o "taxa de despagubire" (nici macar nu-i zice taxa de reziliere, cum e la moda) daca vreau asta. I-am spus ca nu sunt obligat prin lege sa fac asta si ca mi-am facut datoria sa-i informez ca vreau sa renunt la ei la care dumneaei mi-a spus ca se vor emite facturi in continuare, pana vin sa depun eu o CERERE de reziliere in care sa specific o data ce este dupa cea a terminarii perioadei contractuale.
Nu am beneficiat de nimic in afara de serviciul de internet. Nu stiu daca se pune cablul pe care l-au tras instalatorii si instalarea efectiva...
Ce pot face in acaest caz? Ii sun sa ii informez ca depun o plangere la ANPC daca nu imi respecta decizia de reziliere sau o depun direct? Va multumesc!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa le trimiteti o scrisoare recomandata cu confirmare de primire privind rezilierea apoi sa-i lasati sa faca ce doresc. Nu veti mei folosi acel serviciu.
Daca continua cu amenintarile va trebui sa va adresati cu o plangere la ANPC!
Art. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."
e dreptul dvs sa denuntati unilateral,insa si furnizorul e in drept sa va ceara despagubire, ramane de vazut in instanta daca e justificat sau nu.