avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema CASCO sau RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema CASCO sau RCA

Buna ziua,

Am o dubla problema sunt omul blindat de asigurari dar cu ambele am probleme.
Am fost lovit de o masina ce are RCA la Astra iar eu am CASCO la Allianz Tiriac. Dupa accident politia m-a facut atent ca am ITP-ul expirat de 1 luna si mi-au retinut talonul dandu-mi in aceiasi zi o dovada de circulatie provizorie pentru 15 zile (mentionez ca masina mea arata impecabil fiind unicul proprietar si cu doar 60000km)
Am zis sa merg pe Casco in regress avand in vedere situatia de la Astra si incercand sa ma folosesc de doua chestiuni in dialogul cu Allianz si anume:
1. casco in regress, nu e vina mea, bani se pot recupera de la fondul de Garantare
2. in momentul in care mi-am prelungit polita casco cu inca un an eu aveam ITP-ul expirat in acel moment si nimeni nu a bagat de seama(nu au verificat).Daca ma atentionau 100% imi faceam ITP-ul


Dosarul a fost respins

Intrebari:
1. - Ce sanse mai am cu Allianz ce pot invoca? pot sa le cer banii platiti pe asigurare deoarece in momentul prelungirii eu aveam ITP-ul expirat...

2. - Pot sa-mi repar masina singur(pe banii mei in reprezentanta) si folosindu-ma de inspectia de dauna a celor de la Allianz + poze + documente; sa cer celor de la Fondul de Garantare plata despagubirii (apeland la RCA-ul celui vinovat) ?
Daca as sta cu masina in service pana cand cei de la ASF trimit pe cineva sa afca inspectia de dauna + plata ar dura enorm de mult si am nevoie de masina. Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc mult de tot


Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:48, 12 Octombrie 2015
1, Asigurarea CASCO este facultativă, iar dacă la Excluderi aveți invocată lipsa ITP, semnând polița și achitând prima, ați acceptat și condițiile de asigurare, deci șansele Dvs. sunt practic nule în fața asigurătorului. Era la îndemâna Dvs. să faceți ITP, ba aveați chiar obligația legală să faceți ITP, nu intră în obligația asigurătorului să vă atenționeze.
2. V-ați gândit la cea mai realistă soluție. Vă recomand să depuneți dosar la FGA (să obțineți dovada depunerii - un nr. de înregistrare sau o confirmare de primire) și să solicitați decontarea facturilor achitate de Dvs., așteptând cu multă răbdare să vă vină rândul.
Multumesc mult pentru raspuns dar revin cu o intrebare;
Pot cei de la FGA sa spuna ca nu pot plati pentru ca nu ei au verificat dauna?Inspectorul lor de la daune nu a vazut masina lovita(in cazul acesta as astepta min 3 saptamani, m-am informat).

Multumesc
Dacă e vorba doar de 3 săptămâni, atunci merită să așteptați pt a evita acest risc.
Altfel va trebui să vă blindați cu probe gen fotografii, martori, constatare și evaluare de o terță parte, neutră, etc.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)