avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri si terenuri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri si terenuri

Buna seara. Am primit o instiintare de plata de la primarie cu o recalculare de impozit cladiri/teren pe 3 ani in urma. Explicatia celor de la primarie, au avut un control in urma caruia s-a schimbat incadrarea zonala a comunei, de la D la A.
As vrea sa stiu ce lege specifica recalcularea aceasta. Am rasfoit si eu putin codul fiscal si am inteles ca ar fi normal sa se majoreze cu 01.01.anul urmator deciziei.
Multumesc ptr, un eventual raspuns. :O
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:34, 11 Octombrie 2015
Nu e un caz izolat. Cunosc si eu unul in judetul Braila. E vorba de un control de la curtea de conturi si i-a obligat sa refaca evaluarea si sa recupereze paguba de cand atrebuia sa faca ei treaba corect.
Inteleg ca i-a obligat, dar in baza carei legi, sa stiu daca ma lupt cu morile de vant? Eu am trimis un mail si la curtea de conturi, dar bineinteles ca nu am primit nici un raspuns. Si inca ceva, din cae sate are comuna, toate cu aceleasi utilitati, numai in satul meu s-a recalculat impozitul :-/
Multumesc ptr. raspuns.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
catana67, utilizator
Probabil este vorba de o Hotarâre de Consiliu Local care nu a fost aplicată și în acest caz greșeala este a funcționarilor.
Delimitarea zonelor de fiscalitate și încadrarea arterelor în zone se stabilește prin hotărâri adoptate de consiliile locale cu respectarea prevederilor art 247 cod fiscal și normelor metodologice de aplicare
[ link extern ]
Potrivit pct 6 din normele de plicare ale art 247
6. (1) În cazul în care la nivelul unităţii administrativ-teritoriale se impun modificări ale delimitării zonelor, consiliile locale pot adopta hotărâri în acest sens numai în cursul lunii mai pentru anul fiscal următor. Neadoptarea de modificări ale delimitării zonelor în cursul lunii mai corespunde opţiunii consiliilor locale respective de menţinere a delimitării existente a zonelor pentru anul fiscal următor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste zona in cadrul localitatii? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu cum se stabileste zona(A,B,C sau D) in cadrul localitatii,conform Noului Cod Fiscal-Legea 571/2003? La art.247,,lit.b),se precizeaza ca aceste ... (vezi toată discuția)
Stabilirea zonelor de incadrare la impozit pentru comune cristinaptudor cristinaptudor Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca stiti cum stabileste consiliul local al unei comune zonele in functie de care calculeaza impozitul pe padure. Am o padure ... (vezi toată discuția)
Plati retroactiv diferente la impozitul pe teren principe principe Sunt un cetatean dintr-o comuna in care nu s-a facut zonarea, au venit cei de la curtea de conturi in noiembrie in control la primarie si au obligat primaria ... (vezi toată discuția)