avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rog frumos ajutor - nu ma descurc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rog frumos ajutor - nu ma descurc

Buna ziua va rog pe voi, cei cu pregatire juridica sa ma ajutati.
Eu am incercat sa ma uit in actele normative dar nu ma descurc pana la capat. Am primit de la CEC o adresa prin care ni se solicita sa infiintez poprirea pentru un salariat care nu si-a platit ratele creditului. Ei mentioneaza in adresa ca potrivit legii bancare contractul de credit e titlu executoriu si imi solicita infiintarea popririi si virarea sumelor respective. M-am uitat in legea bancara, intr-adevar acolo scrie ca acest contract e titlu executoriu. Ce nu stiu eu: o banca poate solicita direct infiintarea popririi in baza titlului executoriu sau est eobligata sa solicite asta prin executor? E corect cum au procedat ei? Mentionez ca nu ne-au trimis nici contractul si nici macar graficul de rambursare de care fac vorbire in adresa. Sunt obligati sa ni le trimita? Care este procedura? Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 08:13, 11 Octombrie 2005
SUNA LA BANCA SI CERE LAMURIRI.
Poprirea nu se poate face decat prin executor bancar propriu daca exista, sau prin executor judecatoresc. Adresa de poprire directa de la un creditor, chiar si banca este rambursabila cu mentiunea de a o comunica numai prin executor, singurul abilitat sa dispuna poprirea sumei solicitata. Vezi despre executarea silita 372 si urma, poprirea.
cu bine av. PM
Domnule avocat PM,
Va multumesc.
Domnule avocat PM,
Va multumesc.
mai mult, dupa ce executorul va face o cerere catre instanta de judecata, care va dispune deschiderea procedurii de executare silita.

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita ulian1 ulian1 Am un credit la o banca si mi s-au infiintat trei executari silite pe pensie pentru pentru neplata rata credit de trei ori pentru acelasi credit; am o poprire ... (vezi toată discuția)
Datorii banci mancipri mancipri AM FACUT CREDIT LA O BANCA . SUNT BUGETAR . NU REUSESC SA PLATESC LA TIMP RATA DAR CU ANUME INTARZIERI TOTUSI REUSESC SA PLATESC . BANCA A TRIMIS LA SERVICI O ... (vezi toată discuția)