avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta cumparata de la ICRAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta cumparata de la ICRAL

Buna ziua,


In anul 2001, luna iunie, parintii mei au cumparat de la ICRAL Herastrau parterul unei case, situata central, cu legea 112. Aceasta locuinta nu putea fi instraintata timp de 10 ani.
In anul 2002, luna ianuarie, au facut un contract de " vanzare-cumparare suspensiv sub conditie suspensiva, dupa abrogarea articolului 9 din legea 112", cu un cumparator prin care se obligau sa vanda locuinta respectiva acelei persoane dupa implinirea celor 10 ani, pentru care au si incasat o suma de bani, urmand ca in caz de razgandire a uneia dintre parti sau in cazul retrocedarii imobilului, parintii mei sa ii restituie suma platita+50% din suma.
Inainte de implinirea termenului de 10 ani, tatal meu a decedat.
Cumparatorii din 2002 nu i-au cautat niciodata pe parintii mei pentru a intocmi alte documente anexe contractului de vanzare-cumparare din 2002.
In urma cu 2 luni de zile, pe contul de pensie al mamei mele a fost insituita o poprire in valoare de 770 lei. Mergand la Adm Fiscala pt a verifica sursa poprii, a aflat ca aceasta reprezinta impozitul neachitat pentru anii 2014 -2015 aferent locuintei vandute in 2002, iar functionara de la Adm Fiscala a admolestat-o pe mama, pe motiv ca de ce nu a facut succesiunea dupa decesul tatatlui meu pentru acea locuinta.

Intrebarea mea este, de ce pentru anii 2014 - 2015 impozitul figureaza pe numele mamei mele, desi in 2002 s-a facut acel act de v/c ? Contractul de v/c din 2002 facut de parintii mei cu acel cumparator poate fi nul, tinand cont de felul in care a fost dobandit acesta de parintii mei si ulterior instrainat?
Trebuia sa se faca dupa 10 ani de la acea vanzare un act aditional la contract pentru ca acesta sa fie valabil ?
Eu ca mostenitor dupa tatal meu pot ataca contractul de v/c din 2002, din moment ce la Adm Fiscala figureaza ca titulari tot parintii mei, ai aceleli locuinte?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
krazee, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat pe legea 112, in ilegalitate? idiana82 idiana82 Buna ziua. Am gasit un apartament cu localizare buna, la un pret corect si am inceput procedurile de achizitionare. In momentul in care am primit actele ... (vezi toată discuția)
L 112 / 1995 solutii ????? dorin iulian dorin iulian Buna ziua . Ma numesc,IULIAN si am urmatoarea problema : In luna OCTOMBRIE 2008 , am facut o refinantarea unui credit existent cu care o parte din bani mi-am ... (vezi toată discuția)
Mi se mai aplica legea 10 noua? stoica daniela stoica daniela Am cumparat in 1994 un imobil in Calea Floreasca pe baza legii 112.Imobilul a fost in momentul cumpararii in proprietatea ICRAL Herastrau la care eu eram ... (vezi toată discuția)