avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat pe legea 112, in ilegalitate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat pe legea 112, in ilegalitate?

Buna ziua.

Am gasit un apartament cu localizare buna, la un pret corect si am inceput procedurile de achizitionare. In momentul in care am primit actele pentru a semna un antecontract, am vazut ca penultimul proprietar l-a achizitionat pe legea 112.
Doamna respectiva l-a vandut dupa doar 4 luni dupa ce l-a achizitionat, catre compania de la care vreau eu sa cumpar. Contractul de vanzare - cumparare dintre doamna si companie este facut cu o conditie suspensiva care a intrat in vigoare doar dupa ce a expirat termenul de 10 ani adica in 2007. Acum sunt peste 20 de ani de cand a fost cumparat prin legea 112, dar ingrijorarea mea este legalitatea contractului dintre doamna si companie pentru ca legea ar spune ca actele juridice de instrainare incheiate inainte de 10 ani de la data cumpararii sunt lovite de nulitate absoluta.
Se considera ca actul de instrainare a fost facut cand conditia suspensiva a intrat in vigoare sau cand a fost efectiv facut contractul ?

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare-cumparare vivinka vivinka Buna ziua! Avem un proprietar al unui imobil cumparat prin Legea 112 / \'95 si o are in folosinta de 5 ani. Potrivit legii 112 el nu poate vinde casa timp ... (vezi toată discuția)
Legea 112/1995 Adeea Adeea buna ziua. Am si eu o problema cam mare. Am un apartament nationalizat 112/1995 vrem sa-l cumparam ca apoi sa-l vindem sa ne mutam la curte. Legea in sine ... (vezi toată discuția)
Interdictia de instrainare conform legii 112 definitiv definitiv Conform prevederilor Legii 112/1995 imobilele dobandite nu pot fi instrainate timp de 10 ani de la data dobandirii. Acum, prin legea 71/2011 de punere in ... (vezi toată discuția)