avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112/1995

buna ziua. Am si eu o problema cam mare. Am un apartament nationalizat 112/1995 vrem sa-l cumparam ca apoi sa-l vindem sa ne mutam la curte. Legea in sine spune ca nu am voie sa vand inainte de 10 ani, stiu insa ca in mai 2006 si am inteles ca si acum la inceputul anului legea s-a schimbat si ca pot vinde inainte de termenul de 10 ani, dar nu gasesc modificarea de lege. Imi puteti spune va rog cand a aparut ultima modificare ca sa stiu exact in momentul acesta cum sta de fapt treaba!?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adeea , utilizator 11:28, 30 Iulie 2009
Nu s-a modificat legea 112/1995 in sensul aratat de dvs mai sus!
Puteti instraina apartamentul sau casa dobandite in baza legii 112/1995 cu respectarea a doua conditii:
--sa nu existe procese pe rolul instantelor judecatoresti privind revendicarea proprietatii dvs;
--sa nu existe revendicari pe legea 10/2001 ale acestei proprietati
Termenul de 10(zece) ani de la data cumpararii a ramas in vigoare!
Puteti eventual sa inchieati un antecontract de vanzare -cumparare si sa incasati tot pretul urmand ca la data implinirii termenului stabilit prin lege sa intocmiti actul in forma autentica finala.
B-)
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
cred ca va referiti la legea nr. 1/2009 .
intr-adevar aceasta lege modifica legea 112/1995 , dar termenul de 10 ani privind instrainarea imobilelor a ramas in vigoare .
modificarile se refera la faptul ca imobilele instrainate in baza legii 112/1995 nu se mai restituie in natura, ci doar in echivalent banesc .
Nu are absolut nici o legatura Roxanel cu problema doamnei!:D
MIHAI GRIGORE a scris:

Nu s-a modificat legea 112/1995 in sensul aratat de dvs mai sus!
Puteti instraina apartamentul sau casa dobandite in baza legii 112/1995 cu respectarea a doua conditii:
--sa nu existe procese pe rolul instantelor judecatoresti privind revendicarea proprietatii dvs;
--sa nu existe revendicari pe legea 10/2001 ale acestei proprietati
Termenul de 10(zece) ani de la data cumpararii a ramas in vigoare!
Puteti eventual sa inchieati un antecontract de vanzare -cumparare si sa incasati tot pretul urmand ca la data implinirii termenului stabilit prin lege sa intocmiti actul in forma autentica finala.
B-)

ZIARUL COTIDIANUL DIN 23 MAI 2006

Chiriasii pot sa-si vinda casele cumparate la preturi de nimic
23 Mai 2006 Lucian Gheorghiu

Fostii chiriasi scapa de restrictia de zece ani care ii impiedica sa-si vinda casele nationalizate cumparate, dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 112, modificata ieri pe sest in Camera Deputatilor.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, cu 221 de voturi pentru, 23 impotriva si 5 abtineri, o propunere legislativa de modificare a Legii nr. 112/1995, autor fiind deputatul PC Petru Calian. Propunerea elimina un alineat din Legea nr. 112, care le interzicea chiriasilor sa instraineze timp de zece ani imobilele cumparate.

Mentionez ca apartamentul inca nu a fost cumparat si nici nu costa chiar nimic. 30.000 euro sunt bani! Nu exista procese pe rol si nici cerere de retrocedare.
Acea modificare nu a fost promulgata!
Deci acel articol din ziar nu are valoare nici macar de hartie igienica fiind virtual!
:D

Alte discuții în legătură

Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)
Apartament - legea 112 xxandra xxandra Buna, am gasit anumite anunturi de vanzare a unor apartamente in care se specifica -Legea 112, fara revendicare. As vrea sa stiu ce riscuri apar la cumpararea ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa cumparata pe legea 112 patrysib patrysib 1. as vrea sa stiu daca o casa cumparata de la stat acum 2 ani, se mai poate vinde in vre-un fel. 2. statul are voie sa demoleze casele achizitionate pe ... (vezi toată discuția)