avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament - legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament - legea 112

Buna, am gasit anumite anunturi de vanzare a unor apartamente in care se specifica -Legea 112, fara revendicare. As vrea sa stiu ce riscuri apar la cumpararea unui apartament cu aleasta lege? De obicei am vazut ca sunt mai ieftine decat celelalte anunturi, deci banuiesc ca trebuie sa fie anumite dezavantaje... Astept un sfat...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:06, 16 Februarie 2006
...problema cu aceste apartamente este urmatoarea:proprietarii sunt fostii chiriasi care potr. art.9 l.112/1995 au cumparat aceste imobile...problema e ca acestea au fost nationalizate de statul roman(confiscate e termenul adecvat) si apoi inchiriate persoanelor care vor sa va vinda dumneavoastra...pentru a evita operatiile speculative, exista o interdictie de instrainare si grevare pentru aceste imobile pe un termen de 10 ani de la data cumpararii lor...deci, daca acest termen nu a trecut, este imposibil transferul dreptului de proprietate...mai mult,dupa aparitia acestei legi, ca o ironie, statul roman da asa zisele legi reparatorii, care au permis fostilor proprietari sau mostenitorilor sa-si redobindeasca dreptul de proprietate...riscul este ca data fiind instabilitatea legislativa din tara noastra, sa puteti fi ulterior dobindirii imobilului, intr-o stare litigioasa cu fostul proprietar( cel expropriat)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala pasiva Codruta77 Codruta77 In 2003 am cumparat un apartament de la succesoarele fostei chiriase a statului care l-a cumparat de la stat in 1996 in baza legii 112/1995. Mostenitoarele ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu legea 112 adinanec adinanec Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa cumparam un apartament care a fost achizitionat cu Legea 112. Exista riscul ca acesta sa fie revendicat si sa ramanem fara ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate dadida dadida Buna ziua As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 . Casa a fost ... (vezi toată discuția)