In 2003 am cumparat un apartament de la succesoarele fostei chiriase a statului care l-a cumparat de la stat in 1996 in baza legii 112/1995. Mostenitoarele erau tinute de interdictia de a instraina acest imobil timp de 10 ani?
Din anul 2004 suntem tarati prin procese de fostii proprietari ai imobilului care fusese nationalizat si pe care l-au revendicat, procese pe care le-am castigat. La data cumpararii imobilului de catre noi nu era notat in Cf niciun proces si nici nu am stiut ca fusese nationalizat si ca era revendicat. Acum fostii proprietari ne dau in judecata pentru anularea contractului de vanzare-cumparare pe motiv ca am fi fost de rea credinta. Mentionez ca am vandut acest apartament in 2008. Daca nu mai suntem proprietarii apartamentului mai avem calitate procesuala pasiva?
Reclamantii ar trebui sa ii cheme in judecata pe actualii titulari ai dreptului de proprietate, iar acestia ar putea solicita introducerea dvs. in cauza pentru a-i garanta impotriva evictiunii.
Legea 112/1995
Adeea
buna ziua. Am si eu o problema cam mare. Am un apartament nationalizat 112/1995 vrem sa-l cumparam ca apoi sa-l vindem sa ne mutam la curte. Legea in sine ... (vezi toată discuția)