avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecina care ne terorizeaza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecina care ne terorizeaza

Buna seara. Avem o problema destul de serioasa cu o vecina care practic ne terorizeaza de ceva vreme. Locuim la curte comuna si impartim un perete cu ea. Pana acum ne-a reclamat la politie de cateva ori pentru ca, zecea ea, facem galagie, insa agentii care au venit nu au constatat sa fie zgomot, deci nu am primit nici macar avertisment. Acum insa are motiv sa ne reclame, deoarece avem doi caini (care de altfel nu latra, nu fac deranj, etc.), pentru care am acordul tuturor vecinilor in afara de ea, sunt cu vaccinele la zi, microcipati si inregistrati la primarie.. Astfel, dupa cateva avertismente, am luat o amenda de 800 RON. Pe langa ca ne bate fara motiv noaptea in perete (uneori chiar ne si trezeste), ne acuza ca ii ascultam telefonul sau ca ii intram in calculator, ba chiar iese pe terasa si ne injura sau ameninta, ba chiar intr-o zi, destul de recent, arunca melci la noi pe terasa strigand la noi sa nu-i mai aruncam noi melci ei. Face la fel cu toti vecinii din curte si tuturor le e frica de ea. Femeia e tanara, cam 42 de ani si sta singura... am vazut pe profilul ei de facebook ca se casatoreste cu aceeasi persoana in fiecare an de 12 ani incoace... deci am curajul sa cred ca e schizofrenica, insa nu are hartii, cu atat mai mult cu cat cunosc cazuri de schizofrenie si ceea ce face vecina imi confirmatarea ei, insa nu sunt eu in masura sa-i pun diagnosticul. De spus ar fi multe, deoarece de 6 ani de cand locuim aici a avut nenumarate iesiri de acest gen.
Toate ca toate, sunt curios care e calea noastra de iesire din aceasta poveste, pentru ca sincer sa fiu, eu nu mai rezist nervos, plus sunt bolnav de scleroza multipla si nu am nevoie de stresul cauzat de dansa.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
cristianm31, utilizator
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 23:15, 11 Octombrie 2015
Buna seara. Din cele prezentate de dumneavoastra pot sa va spun ca, deoarece aveti toate actele in regula cu cainii si nu sunt martori care sa confirme cele mentionate in amenda, puteti sa contestati amenda in instanta si aveti posibilitatea sa o faceti si prin corespondenta, prezentand toate aspectele mentionate si aici. Nu este normal sa caracterizati o persoana ca si schizofrenica , caci sunt foarte multe aspecte care trebuiesc luate in vedere inainte de a declara pe cineva cu boli psihice. (Pot fi cauze fizice sau conditii de mediu de viata , personale etc. care prin inlaturarea lor ca nepropice pentru convietuire, va rezolva situatia). Daca vreti sa stiti, eu am fost caracterizat (stigmatizat) asa si considerati dumneavoastra cu o parere neavizata daca este asa sau nu. Daca persoana respectiva continua sa va deranjeze si nu aveti cum sa o ajutati sau sa va rezolvati situatiile atunci anuntati autoritaile statului si impreuna cu mai multi martori depuneti o reclamatie pentru a se face o ancheta sociala care primeste autenticitate prin reprezentantii statului si o folositi sau nu in instanta. Telefonia mobila in combinatie cu noxele si apa canalizata cat si alte substante aditive ingerate sau inhalate , pot creea aceste tulburari de comportament daca persoanele sunt mai active intelectual si pot duce la probleme mai grave de sanatate daca conditiile nu se schimba pe termen indelungat sau se inrautatesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator
Persoana respectiva nu are rude?
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau directia de protectie a copilului care detin autoritatea sa dispuna ancheta sociala care sa verifice si sa concluzioneze asupra necesitatii eventualei institutionalizari in unitate medicala
chemati Politia cand va mai terorizeaza, puteti sa va instalati si un sistem de supraveghere,dar daca e in spatiul comun trebuie acordul tuturor colocatarilor sau daca puteti sa puneti camera in casa care sa bata si spre geam/usa,etc si nu strict care sa bata doar afara,sa nu fiti acuzata de spionaj, exista si vizor electronic pe care il puteti lega la sist de supraveghere. Cu toti locatarii puteti cere o expertiza psihologica-psihiatrica,dar trebuie sa ajungeti in instanta. Sau sa chemati Politia pe bune cand face diverse si sunt si martori vecinii si sa cereti Politiei sa cheme o salvare si sa o duca la spital ptr. analize amanuntite. faceti intai ce au zis si colegii de forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii in apartament biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Vecina "terorizata" de cateii mei ContSters24933 ContSters24933 Buna seara, incep prin a ruga moderatorii forumului sa mute acest post in cazul in care nu l-am deschis unde trebuie... Problema mea: vecina mea, care ... (vezi toată discuția)