avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina "terorizata" de cateii mei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina "terorizata" de cateii mei

Buna seara,

incep prin a ruga moderatorii forumului sa mute acest post in cazul in care nu l-am deschis unde trebuie...
Problema mea: vecina mea, care cauta absolut orice motiv sa ma reclame oriunde ii trece prin cap, mi-a trimis in aceasta seara politia locala la usa ca urmare a plangerii formulata de ea cum ca patrupezii mei o terorizeaza zi si noapte. Ca sa fim clari, am 3 catei pechinezi - o catea de aproape 12 ani si puii ei de aproape 9 ani care nu stau singuri in casa, sunt ingrijiti si curati...
Ca m-a reclamat nu ar fi nici o problema, ca a mai facut-o, dar agentul care a venit la sesizare mi-a spus ca exista o hotarare a Consiliului Local Constanta prin care este interzis sa detii mai mult de 2 animale de companie (caini, pisici, etc, in functie de rasa si specie) in apartament fara acordul colocatarilor. Acord pe care evident nu-l pot obtine de la vecina care ma reclama... Iar alti vecini nu sunt pentru ca nu locuiesc la bloc.
Ca urmare a acestei vizite a agentului nu am primit nici o amenda, nici macar un avertisment, absolut nimic. Omul a constatat ca exista cele trei "bestii" si ca nu terorizeaza pe nimeni.
Ce pot face in aceasta situatie?!
Sa nu incercati sa imi sugerati sa dau vreunul dintre catei, ca nici nu se pune problema. Trebuie sa existe o solutie prin care sa scap de reclamatiile acestei persoane.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters24933 , utilizator 08:48, 24 Februarie 2010
sa va mutati la casa cu curte!
Stiu ca nu o sa va convina raspunsul meu dar...... sau poate sa-i convingeti pe cei din Consiliu Local sa voteze alta lege!X-(
Va multumesc pentru raspuns, dar din pacate niciuna dintre aceste variante nu este viabila. Daca puteam sa ma mut credeti-ma ca o faceam de mult, nu se punea problema sa traiesc aici sa adun reclamatii... #-o
Iar Consiliul Local... asa cum spuneti si dumneavoastra... X-(
Ellise a scris:

Sa nu incercati sa imi sugerati sa dau vreunul dintre catei, ca nici nu se pune problema. Trebuie sa existe o solutie prin care sa scap de reclamatiile acestei persoane.

Incercati sa va izolati bine apartamentul (peretii, planseele, usi antifonate, etc) si faceti o cerere la asociatie sa va treaca la cheltuieli cu 3 persoane in plus.
Asa vecinii vor fi deranjati mai putin de caini, iar deranjul lor se va compensa cu banii incasati de asociatie.
Trei persoane in plus?! :-/
Pechinezii sunt o… mana de catei… Toti trei nu fac cat un boxer, de exemplu – si sunt foarte multi oameni (din fericire!!! ) care nu sunt “terorizati” de caini.
Cred ca nu se pune problema ca sunt deranjati cu adevarat de caini acesti vecini, cat s-ar pune problema… caracterului unora.
La varsta de 12 ani chiar si un caine de talie mica e considerat foarte batran. La fel, la varsta de 9 ani. Cainii, la aceasta varsta, nu se mai zbenguie… Iar pechinezii – chiar tineri fiind – nu prea sunt auziti prin plafon cand “tropaie” – doar daca-i potcoveste proprietarul sau daca plafonul / podeaua e din plastic.

Discutati cu cei de la asociatia chinologica unde sunt inregistrati cainii pe care ii aveti - ei va pot oferi o placuta pe care scrie "caini ocrotiti" (sau ce or avea respectivii acolo). Daca acesti caini ii aveti inainte de a intra in vigoare hotararea consiliului va puteti apara - mai ales ca cel mai varstnic are 12 ani...

In Brasov a fost data o asemenea hotarare de consiliu dar s-a renuntat la aceasta sub "presiunea" cetatenilor...

Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
trope_doi, utilizator
Va multumesc pentru sugestii.
Nu locuiesc la bloc, ci la casa nationalizata (cred ca stiti, stilul acela de case impartite in nspe mii de spatii de locuit) iar vecina respectiva nu sta sub mine, ci la acelasi etaj, perete in perete. Prin urmare nu exista nici o asociatie de locatari, asa cum am mai mentionat, ci toata aceasta poveste este datorata faptului ca aceasta femeie de aproape 60 de ani are o singura pasiune si anume aceea de a asculta pe la usi, de a urmari oricine iese sau intra in casa altuia, cunoasteti genul...
Am sa solicit sprijinul asociatiei chinologice. Si da, cateii ii am din perioada anterioara aparitiei acestei hotarari.
Inca o data va multumesc pentru sugestii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii jade_jade jade_jade buna seara, vreau si eu un sfat, vecinul de sub mine m a reclamat ca face cainele galagie. am un teckel de 9 luni.si stiti cum sunt catelusii.. se joaca,mai ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Mirela_I Mirela_I Locuiesc la parterul unui bloc si in fiecare zi ma trezesc in fata usi cu urina de caine.Am vorbit cu vecinii care au caine dar fara un rezultat pozitiv,am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu catzelu jade_jade jade_jade buna ziua, vreau si eu un sfat, vecinul de sub mine m a reclamat ca face cainele galagie. am un teckel de 9 luni.si stiti cum sunt catelusii.. se joaca,mai ... (vezi toată discuția)