Buna ziua,
Am contractat un credit pentru apartament de la o banca in care si fosta sotie era codebitor.Ea nu a platit niciun ban timp de 6 ani ,(aprox13.000euro).Am divortat am vandut apartamentul ,am mai ramas datori cu 9000euro .Acum plateste rata dar vreau sa recuperez jumatate din suma de 13000euro pe care i-am platit in timpul casatorieisi ea n-a platit.Toate chitantele sunt platite de mine,doar una -doua de 200euro sunt pe numele ei ca am rugat-o eu sa plateasca.
Ce trebuie sa fac,ca sa recuperez banii?
Salariul încasat este bun comun. Dacă plățile respective au fost făcute pe timpul căsătoriei, nu aveți dreptul să cereți partea doamnei . De asemenea, pentru ratele plătite cu mai mult de 3 ani în urmă, s-a împlinit termenul de prescripție a dreptului la acțiune.
Creditul este luat pe numele dvs. ca titular si sotia coplatitor, pe toata perioada cat ati platit rata la credit erati impreuna, asa ca ati beneficiat de acest bun. Nu aveti nici-o sansa sa mai recuperati bani de la sotie, cu atat mai mult ca ea plateste ratele incontinuare.