avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL

Buna ziua, sunt angajata in cadrul unui SRL cu doi actionari straini (fiecare avand 50% parti sociale). Unul dintre actionari doreste sa cedeze( sau sa le vanda) actiunile detinute unui angajat al firmei, iar dupa ce se finalizeaza aceasta tranzactie, angajatul sa le vanda ( cedeze) unei firme straine.
Se pot realiza acesti pasi? Ce implicatii ar produce angajat aceste tranzactii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florismn , utilizator 11:38, 8 Octombrie 2015
Se poate face o astfel de cesiune. Ca să nu faceți cesiunea în două etape, cu costuri mai mari de timp și bani, se poate ca inițial să se facă cooptarea noului asociat prin mărirea capitalului social, iar ulterior să se facă cesiunea între asociați. La fel se va întâmpla și la cesiunea părților sociale către cetățeanul străin.
Totuși, de ce nu faceți cesiunea direct cu cetățeanul străin. Ce rost are să vă complicați .... că poate cesiunea cu străinul nu se mai face și rămâneți asociată în firmă.
La firma noua care urmeaza sa devina actionara, patron este tot asociatul care doreste sa vanda si nu vrea sa apara el ca persoana la taxele din tara respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)