avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Romania -> firma italiana -> activitate ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Romania -> firma italiana -> activitate desfasurata in Germania

Buna ziua

Consider foarte util acest forum, plin de informatii, totusi fiind intr-o situatie particulara si negasind informatiile precise, am decis sa va cer ajutorul in acest sens.
Am oportunitatea de a lucra pentru o societate italiana care isi desfasoara activitatea in Germania. Contractul oferit de acestia este pe firma (partita IVA), deci sunt nevoit sa imi deschid PFA cu care sa inchei un contract de colaborare cu firma italiana, urmand sa imi desfasor activitatea la sediul clientului final, in Germania (Munchen).
Nelamurirea mea este legata de taxele care trebuiesc platite in Romania sau in Germania? Intentia mea este acea de a beneficia de amortizatorii sociali oferiti de Germania.
Cum functioneaza dubla impozitare? Exista un acord intre cele 2 tari?
Exista posibilitatea de a plati un minim in Romania si diferenta necesara pentru a beneficia de ajutoare banesti in Germania?

Va multumesc anticipat
Vicentiu A.

Alte discuții în legătură

Venituri din strainatate Gore_Petru Gore_Petru Buna ziua si va multumesc pt. oportunitatea de a ma adresa dvs. Am un contract de consultanta cu o firma privata multinationala cu sediul in strainatate ... (vezi toată discuția)
Activitate independenta ca pfa pentru o firma din germania mihai9999 mihai9999 Sunt angajat la stat intr-un institut de cercetari, dar am si oportunitatea unei activitati independente pentru o firma din Germania. Aceasta firma urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian doreste sa deschida firma in romania - impozitare ?! supaplex supaplex Buna ziua Daca un cetatean Italian doreste sa isi deschida o firma (exclusiv drepturi de autor) in Romania, poate? Daca da, cum va fii impozitat? Exista ... (vezi toată discuția)