Buna ziua si va multumesc pt. oportunitatea de a ma adresa dvs.
Am un contract de consultanta cu o firma privata multinationala cu sediul in strainatate (spatiul UE). Multinationala are un sediu in Romania (ca srl parte a consortiului). Daca, contractul este intre mine si firma din strainatate (nu intre mine si srl-ul din Ro), iar eu imi obtin calitatea de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, MAI DATOREZ IMPOZIT STATULUI ROMAN? (imi desfasor activitatea in strainatate peste 200 de zile/an). Exista detalii la care trebuie sa fiu atent?
la ce impozit va referiti? daca va referiti la impozitul pe venit sau alte contributii legate de munca, daca impozitarea se face catre statul in care isi are sediul multinationala, nu mai platiti statului roman , evitandu-se astfel dubla impozitare.
Multumesc mult pt. raspunsul rapid.
Ma refer la impozitul pe venit. Obligatiile privind taxele si impozitele sunt lasate in sarcina mea, printr-o clauza din contract. Asadar, acestea nu sunt retinute in tara unde isi are sediul firma cu care am incheiat contractul. Mai precizez ca eu imi voi stabili domiciliul in strainatate, insa intr-un alt stat fata de cel al firmei (in afara spatiului UE).