avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cadrul Legal pt Export/Import Agent
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cadrul Legal pt Export/Import Agent

Am si eu o intrebare la care sper sa-mi sugerati o varianta optima:

Eu sant cu dubla cetatenie (RO si GR) am Pasaport de cetatean roman cu DOMICILIUL STABIL IN STRAINATATE, am si buletin Grecia.

Efectuez diferite intermedieri (Export/Import Agent ) pt firmele din Gr si trebuie sa gasesc o modalitate prin care sa pot emite un INvoice (pt serviciile mele).Ce ma sfatuiti sa fac: PFA in Romania ? pot neavand domiciliul in Romania ?In trecut am lucrat cu o firma exportatoare din Ro , am avut cu ei un contract de comisionar (reprezentant al lor in gr) si pe baza acestui contract, ei imi plateau comisionul -16% impozit retinut la sursa.(pe baza pasaportului Romanesc)
Pt firmele Gr imi trebuie insa o factura (pe care din Gr nu o pot emite nefiind persoana juridica cu V.A.T Number) si atunci care ar fi varianta ?
Va multumesc anticipat pt sprijin,
Cu stima
Mariana
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:28, 15 Aprilie 2014
PFA sau SRL in Romania.
Vi se da un cnp romanesc ( daca v-ati nascut in Ro aveti deja unul)
Va inregistrati cu un cod de tva ( nu deveniti platitor) si puteti factura servicii catre RO sau UE ( si in rest, desigur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. tva pushy_82 pushy_82 Societatea noastra doreste sa incheie un contract de comision pe baza unor facturi externe. Mai exact intermediem exportul in tari UE a unor produse ... (vezi toată discuția)
Factura comision intermediere serv extern mioara danaila mioara danaila Agentie de turism, cumpara in scopul revinzarii un bilet de ferryboat de la o firma din Grecia. Agentia achita valoarea biletului prin plata cu cardul ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)