avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de fidelitate

Buna ziua,

Am fost trimis in judecata de fosta firma la care am lucrat pentru clauza de fidelitate care suna cam asa:

"In cazul in care Angajatul denunta unilateral contractul individual de munca inauntrul termenului de 5 ani prevazut la art. 3.1, acesta se obliga sa plteasca angajatorului daune interese de 50000 lei sau partile din aceasta valoare proportionala cu timpul neservit in folosul angajatorului din cei 5 ani. Suma corespunde intregii perioade de 5 ani. Prezenta constituie clauza penala, iar daunele interese stabilite nu trebuie probate de angajator.

Mentionez ca contractul este pe perioada nedeterminata, demisia a fost incheiata cu litera b art 55 acordul partilor iar aceasta a fost la aproximativ 2 ani de la angajare.

Cine credeti ca are castig de cauza?

Cu respect,

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu clauza penala bnick bnick Din cate am inteles nu se poate trece intr-un contract de angajare o suma de bani ca \\"penalizare\\" in cazul demisiei angajatului. Cu toate acestea cum ... (vezi toată discuția)
Transfer club sportiv tudorsad tudorsad Buna ziua, am un prieten, in varsta de 15 ani care este inscris la un liceu cu program sportiv si, in contractul sau, are urmatoarele clauze de ... (vezi toată discuția)
Angajament de fidelitate Marina_B Marina_B Buna ziua, La firma la care lucrez ni se cere sa semnam un \\\"Angajament de fidelitate\\\", in care, printre alte prevederi, se precizeaza ca ne obligam sa ... (vezi toată discuția)