avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rascumparare certificate de trezorerie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rascumparare certificate de trezorerie

Buna ziua,

Bunica mea are niste certificate de trezorerie pe numele sotului decedat.
Intrebarile care se nasc ar fi urmatoarele:
- acestea trebuiesc mentionate explicit pe succesiune pentru a putea fi rascumparate de catre altcineva in afara titularului?
- cum se calculeaza valoarea acestora, dat fiind faptul ca ele sunt emise (si trebuiau a fi rascumparate) in 2002 si 2003, inainte de denominalizarea leului? Prin simpla taierea a ultimelor 3 zerouri nu cred ca se poate face, pentru ca astfel nu ar mai fi indeplinit minimul necesar (suma minima posibila care acum este de 10000 lei aprox. 2300 euro) de investit intr-un astfel de certificat

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 14:51, 9 Octombrie 2015
valoarea lor o puteti afla mergand la Trezoreria de care apartineti si va va spune cat aveti in cont si cum puteti recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ing_Dumitrache ing_Dumitrache 1.care sunt ultimele modificari cu privire la taxele si onorariile notariale referitoare la succesiune?, 2. se poate face succesiunea averii bunicului in ... (vezi toată discuția)
Termen de intabulare sweet sweet dupa incheierea unei succesiuni penru un teren si o casa este obligatorie intabularea si ,daca da,in maxim cate zile trebuie platita .Cum se stabileste suma de ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de naștere pentru un decedat Maryzin Maryzin Bună ziua! As dori să primesc un răspuns legat de următoarea situație: doresc să intru în posesia certificatului de nastere al mamei mele care este ... (vezi toată discuția)