avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 337 Noul cod penal: Refuzul sau sustragerea de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 337 Noul cod penal: Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Buna ziua,A-si avea si eu nevoie de pararea dumneavoastra ca specialist si daca s-ar putea chiar sa ma reprezentati in instanta pentru o infractiune potrivit art. 337 ncp Refuzul sau sutragerea de la prelevarea mostrelor biologice.      In seara de 23.09.14 am plecat cu masina cu un prieten catre un punct B stabilit. Intr-o intersectie unde trebuia sa virez stanga din sens opus se apropia o masina de politie, le-am cedat trecerea iar eu am virat la stanga catre punctul B care se afla la 500 m. Dupa ce am parcat masina am coborat si am mers aprox. 300 m a aparut si masina de politie cu semnalele luminoase aprinse si au oprit in spatele masini mele. Au coborat trei agenti (care ma cunosteau, au stat in apartamentul meu cu chirie si m-au lasat si cu o datorie de 3000 lei la Enel) m-au strigat si m-au chemat la ei , bineinteles ca m-am comformat. Fara a mi se preciza nici un motiv m-au bagat cu forta in masina de politie si m-au dus la postul de politie ( nu cum era normal sa ma fi dus la cea mai apropiata unitate medicala) si nu aveau nici macar aparat etilotest , dupa aceea m-au dus la un alt post de politie aflat la aprox 30 km unde am stat aprox 40 min si dupa aceea la unitatea medicala aflata la 10 km. Tin sa precizez ca au trecut aprox 2 ore din momentul cand au venit dupa mine si pana am ajuns la unitatea medicala, unde am refuzat recoltarea probelor. Martorul care era cu mine in masina a declarat ca a vazut cand echipajul a aprins semnalele luminoase, nu stiu de ce dar probabil a fost convins de politisti sa declare ca ei.Dar pentru efectuarea opriri unei masini care circula din sens opus semnalul de oprire se face pe geamul din partea stanga prin balansarea bratului sau a bastonului reflectorizant , in plan vertical. Avocatul care ma reprezinta acum spuneca mai  bine zic ca ei sa scap cu o pedapsa mai usoara dar eu nu vreau pt ca in momentul acela nu mai aveam calitatea de conducator auto plus motivele mai sus mentionate.  As vrea sa stiu parerea dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 00:40, 12 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu ati consumat alcool....de ce v-ati opus recoltarii probelor? Asta le da lor apa la moara si vor marja, 101% , pe chestia asta!

Avand in vedere si faptul ca ati avut si un soi de relatie cu ei (au stat in casa dvs) , eu ma supuneam recoltarii probelor, avand in vedere ca nu bausem nimic si ....pe urma....ii hingheream eu in justitie cum doream!

Si ma duceam si la seful sectiei lor ca sa le spun ca nu si-au platit utilitatile, ca sa-i fac de doi bani, sa-i stie toata sectia.....
"Este flagrantă infracţiunea descoperită în momentul săvârşirii SAU IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRȘIRE. Este de asemenea considerată flagrantă şi infracţiunea al cărei făptuitor, imediat după săvârşire, este urmărit de organele de ordine publică şi de siguranţă naţională, de persoana vătămată, de martorii oculari sau de strigătul public [...] ” Așadar, dacă conduci băut, polițistul îți face semn să oprești iar tu te eschivezi, ca să nu zic fugi, după care oprești mașina, cobori și mergi ca și cum nimic nu s-a întâmplat, nu e tocmai un abuz al polițistului, să te întrebe de sănătate.
E opțiunea dvs. dacă doriți să vă recunoașteți fapta și să negociați o pedeapsă și scăpați mai repede sau mergeți pe varianta că în acel moment erați un simplu pieton și nu aveați calitatea de conducător auto.



[Mesaj editat - 2.1 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
marius2484 a scris:

Avocatul care ma reprezinta acum spune ca mai  bine zic ca ei sa scap cu o pedapsa mai usoara dar eu nu vreau pt ca in momentul acela nu mai aveam calitatea de conducator auto plus motivele mai sus mentionate.  As vrea sa stiu parerea dumneavoastra

Asta era problema omului, dacă mai poate fi acuzat de conducere fără permis sau nu.
Iar martorul, nu cred că a confirmat cele spuse de polițiști pentru că se cunosc, presupunere de la care ați plecat dvs., de cunoscut îl cunoștea și pe utilizatorul ce a postat pe acest forum, mai degrabă tind să cred că era un martor onest care a declarat ce a văzut.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2015
catalin27smb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar refuz recoltare probe biologice marius2484 marius2484    Buna ziua,A-si avea si eu nevoie de pararea dumneavoastra ca specialist si daca s-ar putea chiar sa ma reprezentati in instanta pentru o infractiune ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea semnalelor polistului nebundlegat nebundlegat Aseara , i-am imprumutat masina fratelui meu. Acesta s-a dus cu prietenii lui la un restaurant unde au luat cina. La intoarcere acesta a observat ca o masina ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere mihaisuciugabriel91 mihaisuciugabriel91 Buna seara stimati cititori, as avea nevoie din partea dumneavoastra de un raspuns in privinta suspendarii permisului de conducere pe 90 de zile. In data de ... (vezi toată discuția)