avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere

Buna seara stimati cititori, as avea nevoie din partea dumneavoastra de un raspuns in privinta suspendarii permisului de conducere pe 90 de zile.

In data de 11 martie anul curent veneam cu masina personala de pe o ulita, la capatul careia am efectuat manevra de oprire la semnul stop si am semnalizat intentia de a o lua la dreapta manevra care nu necesita trecerea peste axul carosabilului. in timp ce eram oprit si ma asiguram ca nu vine nimic din partea stanga, din sens opus venind din contrasens un Tir a depasit o masina mica pe linia continua in localitate, iar in urma efectuarii acestei depasiri vagonul Tirului mi-a agatat fata la masina tragandu-ma pe partea carosabila aprox. 2 metri. in momentul venirii politiei la fata locului agentul a constat ca nu am acordat prioritate de trecere tirului care se afla in depasire chiar daca eu eram oprit la semnul STOP. In urma acestei constatari politistul mi-a suspendat permisul de conducere timp de 90 de zile + o amenda de 900 lei. Precizez ca politistul a intocmit procesul verbal fara martor chiar daca erau destui la fata locului, deoarece il cunostea pe soferul camionului. Intrebarea mea este daca vi se pare legala masura luata de politist si modul de intocmire a procesului verbal?

Alte discuții în legătură

Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Pv atacat in instanta horeabortan horeabortan Buna ziua. Acum o perioada mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o depasire a liniei continue. Am contestat PV deoarece: - nu exista mijloace ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)