Acum o perioada mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o depasire a liniei continue.
Am contestat PV deoarece:
- nu exista mijloace tehnice de proba
- din punctul meu de vedere martorul este suspect. Sa explic de ce. Ma deplasam cu un TIR in fata. TIR-ul a tras stanga si a trecut pe langa un microbuz. Microbuzul a tras dreapta, spre marginea partii carosabile si a ramas acolo. Am considerat ca vrea sa opreasca fara semnalizare si am trecut pe langa el, fara a incalca linia continua sau a schimba directia de mers. Conform normelor legale, manevra mea nu este depasire. Masina de politie venea din fata si ne-a oprit pe mine si pe TIR. Ne-a luat actele si ne-au cerut sa ii urmam vreo 2 kg pana la o parcare. Acolo, atat eu cat si soferul TRI-ului am fost obligati sa stam la masinile noastre cate timp politia vorbea cu un barbat care si-a dat actele. Eu nu imi aduc aminte sa il fi vazut pana in acel moment, desi politia in PV declara ca e soferul depasit. Am si eu un martor, un coleg care se deplasa cu o alta masina in spatele meu. Avem documente doveditoare.
Pe PV nu apare si semnatura martorului asistent.
Am facut plangere la judecatorie, solicitand anularea PV pentru:
- manevra mea nu se considera depasire conform prevederile codului rutier
- imposibilitatea de a verifica veridicitatea martorului
- lipsa oricaror alte mijloace de proba.
Am amanat primul termen pe motiv medical si am primit si intampinarea facuta de Inspectoratul de Politie.
Dna consilier juridic repeta constatarile inscrise pe pv, declara ca sunt indeplinite conditiile de forma cerute de lege pentru legalitatea PV.
In plus, anexeaza un raport olograf, fara numar de inregistare, scris de agentul constatator care mi-a aplicat sanctiunea, prin care si el repeta continutul procesului verbal. Nicaieri nu apare vreo delcaratie a martorului.
Eu nu am nevoie de acea hartie greu lizibila a unui raport facut de un politist.
Care credeti ca trebuie sa fie urmatoarele mele actiuni?
Va trebui sa va probati plangerea. Spuneati ca un coleg se deplasa in spatele dumneavoastra ... puteti sa-l propuneti ca martor.
Martorul de pe procesul verbal va fi citat de catre instanta pentru a fi audiat. In principiu, acesta este martor pentru eventualul refuz al d-voastra de a semna procesul verbal.
conform OG nr. 2/2001, procesul verbal incheiat de politist este titlu executoriu.
politistul este obligat sa foloseasca un martor , ale careui date trebuiesc mentionate in PV de contraventie, dar nu numai numele, prenumele si CNP, deoarece acesta nu poate fi citat, in baza acestor date, semnatura acestuia este obligatorie .
Un alt motiv este ca manevra efectuata de dvs nu intruneste elementele constitutive ale unei depasiri .
Lipsa mentiunii in PV de a va adresa instantei constituie un alt motiv,
Orice dubiu al autoritatii este in favoarea contravenientului
Blocat in trafic
zott
Buna ziua !
Va relatez o intamplare mai putin obisnuita , cel putin pentru mine : intr-una din zilele trecute stateam intr-o statie si asteptam un mijloc de ... (vezi toată discuția)