Buna ziua. Firma la care lucrez, are dificultati financiare, in sensul ca beneficiarii lucrarilor executate de noi nu platesc lucrarile la timp. Salariile se dau cu intarzieri de 2-3 luni, cand se dau nu se dau la toti salariatii in aceeasi zi , nici macar in aceeasi saptamana. Atmosfera este tensionata, nu ni se dau explicatii, nu se declara nici insolventa, nu ni se spune nimic. Eu sunt vaduva , am 51 de ani,, si patronul stie situatia mea. Fara salariu, nu am din ce supravietui, nu mai spun de facturi, rate la doua banci sau medicamente.( ma mai ajuta copiii cu 1-2 facturi ? luna,dar au viata si cheltuielile lor,eu am servicu si salariu -se presupune ) De 2 luni am inceput si un tratament pt coloana vertebrala, stie si dlui acest lucru, si la inceputul acestor luni am facut mereu cerere de avans din salariu ( salariu restant oricum cu cate 2 luni , de fiecare data, deci numai avans nu se numeste). Mi-a dat acel avans cu intarzieri de cateva zile, acum , luna asta, din data de 01 oct, nu am primit nici 1 leu , desi am specificat ca imi trebuie bani pentru tatament . A spus dnei de la Resurse umane ca-mi da banii,ca stie ca am probleme, dar ca poate imi schimba incadrarea (!!!!! ) sau daca vreau (!!!!!) sa-mi dau demisia, sa-l anunt cu 15 zile inainte . De cateva zile , stie toata lumea din firma, in urma unui contract in derulare, au intrat bani in contul firmei noastre. Nici pana azi, 08 oct nu am primit salariul pe luna august( patronul are obiceiul- stiut de multa lume din firma - jumatate din conducere si psoturi cheie sunt rude sau apropiati ai familiei- sa tina banii de salarii in cont, un timp,pentru a incasa dobanda de la banca ). Eu amintrerupt tratamentul luna aceasta, nu mai spune nimic, nu a venit deloc pe la birou zilele astea, am ramas cu rate neplatite la banca, factura la lumina este deja scadenta de la sf lunii septembrie......Daca imi dau demisia, mor defoamepana gasesc alt serviciu, daca il reclam la ITM va afla ,pt ca mereu a aflat cand l-a reclamat cineva (are multe reclamatii,amenzi si bani de platit in urma controalelor ITM )si toata familia patronului este formata din oameni razbunatori, lipsiti de orice urma de respect pt angajati, ne considera slugile familiei, mereu ne ameninta ca ne da afara(dar cand nu-i mai place de un angajat il pune sa-si DEA DEMISIA, sau, daca omul nu vrea .....il DETERMINA sa si-o dea!!!) . Ce as putea face, cum am putea ( o mana de oameni, cati am mai ramas, din fidelitate,cred....dar el ne considera niste prosti ) actiona? Sper ca mail-ul nu este public !!! Cu stima, M.Asandei
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:05, 8 Octombrie 2015