Buna seara,
Lucrez din luna oct.09 la o firma de arhitectura pe post de asist.manager (ma ocup si de partea contabila -facturi, salarii, etc.) Desi am venit la aceasta firma in urma unor negocieri salariale si contractuale, acestea nu s-au concretizat nici pana la momentul acesta. In sensul ca in luna oct. am luat un salariu mai mic decat am negociat si nici pana acum nu mi s-a facut un contract de munca. Sunt angajati ca si mine fara contract de munca, sunt angajati mai vechi care s-au trezit dintr-o data ca nu le mai merge cartea de munca, fara a fi anuntati. Astazi patronul a taiat din salariile pentru luna decembrie 25% pe motiv ca nu are bani, in conditiile in care eu maine dau salariile angajatilor iar el nu vine la birou pentru a da explicatii de ce a taiat 25%. Cei care au contracte de munca cu salariu negociat, au avut parte de micsorare de sal fara a fi anuntati si salariul negociat este de 4 ori mai mic pe statul de plata decat primesc ei net. De asemenea, se dau zile libere fara plata de la angajator. Majoritatea au ajuns sa lucreze 2-3 zile pe sapt , iar zilele nelucrate sunt fara plata, impuse de angajator. Astazi a fost anuntat un coleg ca il da afara pt ca firma nu mai produce si nu mai are bani, colegul nu vrea sa-si scrie demisia. I s-a facut o demisie scrisa si este amenintat ca daca nu o semneaza nu isi mai primeste salariul. Angajatii nu stiu ca de vineri vor avea pana in ianuarie zile libere fara plata si ca li s-a taiat si 25% pe motiv ca domnul nu mai are bani.
Intrebarea mea este: In baza acestor relatari, credeti ca daca fac o sesizare la ITM va fi luata in seama si se vor lua masuri?
Multumesc!