avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator privat obliga salariatul sa-si dea demisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator privat obliga salariatul sa-si dea demisia sau nu-i da salariul.

Buna seara,
Lucrez din luna oct.09 la o firma de arhitectura pe post de asist.manager (ma ocup si de partea contabila -facturi, salarii, etc.) Desi am venit la aceasta firma in urma unor negocieri salariale si contractuale, acestea nu s-au concretizat nici pana la momentul acesta. In sensul ca in luna oct. am luat un salariu mai mic decat am negociat si nici pana acum nu mi s-a facut un contract de munca. Sunt angajati ca si mine fara contract de munca, sunt angajati mai vechi care s-au trezit dintr-o data ca nu le mai merge cartea de munca, fara a fi anuntati. Astazi patronul a taiat din salariile pentru luna decembrie 25% pe motiv ca nu are bani, in conditiile in care eu maine dau salariile angajatilor iar el nu vine la birou pentru a da explicatii de ce a taiat 25%. Cei care au contracte de munca cu salariu negociat, au avut parte de micsorare de sal fara a fi anuntati si salariul negociat este de 4 ori mai mic pe statul de plata decat primesc ei net. De asemenea, se dau zile libere fara plata de la angajator. Majoritatea au ajuns sa lucreze 2-3 zile pe sapt , iar zilele nelucrate sunt fara plata, impuse de angajator. Astazi a fost anuntat un coleg ca il da afara pt ca firma nu mai produce si nu mai are bani, colegul nu vrea sa-si scrie demisia. I s-a facut o demisie scrisa si este amenintat ca daca nu o semneaza nu isi mai primeste salariul. Angajatii nu stiu ca de vineri vor avea pana in ianuarie zile libere fara plata si ca li s-a taiat si 25% pe motiv ca domnul nu mai are bani.
Intrebarea mea este: In baza acestor relatari, credeti ca daca fac o sesizare la ITM va fi luata in seama si se vor lua masuri?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:45, 16 Decembrie 2009
Relatarea dvs. este uluitoare si desfasurarea raporturilor de munca si de serviciu incalca precederile legale.

Faceti o sesizare la ITM teritorial pentru ca sunt incalcate prevederile din Codul Muncii,iar munca fara forme legale este in vizorul ITM-ului.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate simbata si duminica oanastnc oanastnc Va supun pentru un raspuns concret su trimitere la articole din legislatie urmatoarea situatie: Un angajat lucreaza intr-o luna 184 de ore, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
"micsorarea salariului" prin concediu fara plata dar prezenta obligatorie MonArt MonArt Buna ziua, De curand am fost anuntati ca \"am efectuat un concediu de 5 zile fara plata\", si ca trebuie sa semnam cererea respectiva, retroactiv...iar ... (vezi toată discuția)
Lamuriri perioada preaviz. rrobert rrobert Daca imi dau demisia spre exemplu maine 18.07.2013, pot ca in perioada de preaviz sa imi efectuey concediul de odihnă neefectuat pe anul 2012 - 5 zile şi 12 ... (vezi toată discuția)