avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trecere TVA normal de la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trecere TVA normal de la incasare

in urma cu 2 luni am efectuat o vanzare de marfa catre o terta persoana juridica. sunt platitor de tva cu regim la incasare.Firma respectiva a primit marfa , dar mi-a dat teapa cu BO si CEC , astfel ca nu mai pot recupera banii. Am facut plangere la politie dar administratorii nu mai sunt de gasit iar firma este cu sediul in casa unor batrani senili din Bucuresti. Referitor la taxe am platit impozitul pe profit, dar de la 01.11.2015 trec la regim de tva normal.
Ce fac cu acel TVA care este trecut pe asteptare.TVA-ul pe care il am de platit pentru acea vanzare este de 20000 ron. Il platesc acum trecand la regimul normal sau ii voi aplica tva-ul la incasare , pana ce politia va elucida cazul ,urmand sa il trec pe pierdere.Un sfat avizat daca se poate, pentru ca in cazul unui control ANAF voi suporta nu doar tva-ul cat si majorarile aferente . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:19, 13 Octombrie 2015
TVA ul ramas in sold la data cand faceti trecerea ramane acolo pana cand se stinge( se incaseaza- plateste).
Doar dupa data trecerii urmati noul sistem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse de recuperare debit cu noul cod fiscal din 05.2010 asbinvest asbinvest Buna ziua ! A. Am cumparat ca persoana juridica ( X - actionar 100% , administrator 100% , autorizat 100% pentru specimen semnatura bancara ) marfa cu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin sau fila cec drept garantie smara_radu smara_radu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce este mai sigur sa solicitam: fila CEC sau BO avalizat de administrator? Am inteles ca in cazul in care optam pentru CEC, ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva bunuri mobile vali1976 vali1976 In 01.07.2011 am devenit platitor de tva.La da ta de 30.06.2011 am stoc marfa in valoare 83900 lei,pot da ajustez tva-ul la stoc si sa-l inregistrez in decont ... (vezi toată discuția)