avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare

In asociatia noastra se aplica penalizari de 0,2% pe zi, la 30 zile de la data scadenta pentru plata intretinerii.Toti locatarii au achitat si un fond de rulment. Intrebarea este daca la calculul penalitatilor trebuie sa se tina cont si de fondul de rulment?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:49, 9 Octombrie 2015
Sunt aspecte distincte fondul de rulment si penalitatile care se pot aplica pentru orice suma cu titlu de restanta
Nu.
Fondul de rulment nu poate fi folosit in calculul penalizarilor deoarece acesta este destinat pentru plata facturilor in avans fata de consemnarea si repartizarea acestora pe lista de intretinere.

Cu atat mai mult daca introduceti perioada de gratie de 30 de zile in calculul penalizarilor. Asta reduce drastic suma penalizarii fata de ceea ce aplica furnizorii, restantierii platind mai putina penalizare decat calculeaza furnizorii, urmand ca diferenta sa o plateasca cei bun platnici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizare neplata cote intretinere stef55 stef55 Buna ziua, Am o nelamurire la modul de calcul al penalitatilor restantierilor unde locuiesc. S-a hatarat in Adunarea Generala ca celor restantieri sa li se ... (vezi toată discuția)