avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei

In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei.
Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu am dreptul sa fumez in scara blocului si ca anunta politia si proprietarul (primaria) - locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL -, desi niciodata nu am fumat in scara blocului si nici in apartament, caci am 2 copii minori, si fumez in fata blocului sau in spatele blocului, si sunt alti vecini fumatori pe scara si care fumeaza in scara blocului. Si nu sunt raspunzator eu pentru cei care fumeaza in scara blocului. Si in plus nu este afisat nimic prin care sa se specifice faptul ca este interzis fumatul in scara blocului.
Acum urmeaza partea legata de subiect:
Copiii mei dormeau in acel moment. Baiatul, care este mai mare, s-a trezit auzind vocea rastita a vecinului, iar dupa ce a terminat vecinul si am inchis usa apartamentului, a inceput sa-mi marturisesca ca el stie de ce ma ameninta vecinul ca anunta politia. Intrebandu-l mai multe lucruri despre ceea ce stie, mi-a marturisit ca mama lor i-a dus pe amandoi la avocata ei intr-o zi din luna februarie 2015 - pe fiica, care este mai mica, a dus-o de mai multe ori la avocata sotiei inainte de acea zi - pentru a da raspunsuri in legatura cu mine. Mi-a marturisit ca vecinul lucreaza ca mediator in acelasi birou cu avocata sotiei si ca, in timp ce mama lor povestea cu avocata ei si sora lui se juca afara cu fiicele avocatei, vecinul mediator l-a supus la un interogatoriu si ca i-a spus ca daca nu alege sa ramana cu mama lui (copilul are varsta de 13 ani), nu-si va mai vedea niciodata sora, caci sora lui va ramane cu mama lor. Si mi-a mai spus ca dupa ce se termina procesul de divort imi va intenta chiar vecinul proces (in legatura cu ce, nu stiu).
Intrebandu-l pe fiul meu de ce nu mi-a povestit mai inainte aceste lucruri, mi-a marturisit ca dupa ce au plecat de la avocata sotiei spre casa, mama lor le-a promis ca le ia (2) doua pizza, ceea ce a si facut, daca nu-mi spun nimic despre vizita lor la avocata ei.
Mentionez ca procesul de divort nu s-a finalizat inca si avocata sotiei prelungeste acest proces prin neprezentarea ei la ultimul termen stabilit de instanta, instanta stabilind un termen viitor pentru procesul de divort.

Are dreptul sotia sa duca copiii la avocata ei si sa fie interogati / influentati de un mediator care este si vecin cu noi ?!
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
marius_cretoiu, utilizator
Baiatul este de acord cu mine, in principiu, desi dupa audierea copiilor, fiul mi-a marturisit ca atunci cand i-a intrebat judecatoarea cu cine vor sa ramana, el a spus ca nu s-a hotarat inca, iar sora lui a ales pe mama ei, dar cand a intrebat-o judecatoarea de ce doreste sa ramana cu mama ei a ridicat din umeri, probabil ca asa a invatat-o mama ei sa spuna la audiere...
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
Stimate domn, eu nu vă doresc să fiţi în locul copiilor în aceste momente. Copiii dvs. sunt suficient de mari ca să fie profund afectaţi de despărţirea dvs., de destrămarea familiei şi cea mai cruntă întrebare ce li se poate adresa este: "Cu cine vrei să rămâi, cu tata sau cu mama?"
Băiatul. la 13 ani, intră în adolescenţă, este o vârstă dificilă şi dacă părinţii trag în aceeaşi direcţie, despărţirea dvs. vine în cel mai prost moment, d.p.d.v. al băiatului.
Credeţi că , copiii Dvs. ştiu ce vor? Eu sunt convinsă că ei vor şi cu mama, şi cu tata.
@ marius_cretoiu
Poate ca mediatorul a avut alta exprimare, ceva in sensul ca s-ar putea ca prin divortul parintilor si optand sa ramana la tatal lui, baiatul va fi despartit de sora lui care va fi incredintata mamei. Nu-mi pot imagina cum un mediator ar speria un copil pentru a-l influenta in luarea unei decizii, nu este profesional, nici uman dar nici de crezut.
De fapt, dvs. doriti sa va fie incredintat baiatul ? Avand 13 ani, baiatul va opta in instanta cu cine ar dori sa ramana, cu mama sau tata.Vreti sa va folositi de acea " declaratie " ?
Si in situatia cand instanta va incredinta mamei ambii copii, va inchipuiti ce " bine " i-ar pica baiatului acea marturisire ?
Daca nu mai este cale de intoarcere pentru impacare, lasati copiii sa hotarasca singuri, fara influente. Nu amestecati copiii in disputa dvs. Pentru fericirea copiilor dvs., dupa pronuntarea hotararii de divort, trebuie sa fie loc de buna ziua intre parinti.
@Martonze
Sunt cu totul de acord cu Dvs. cand spuneti ca sunt afectati copiii de acest divort. Credeti ca nu ma gandesc si credeti ca nu observ ce se intampla cu copiii mei in ultimul an ?!?! Dar ce parare aveti Dvs. de faptul ca imediat dupa ce a primit citatia, sotia m-a pus in fata copiilor mei sa le promit ca-mi retrag actiunea din instanta, dar dupa nici o zi si-a reluat actiunile care m-au facut sa-i intentez proces de divort. Si aceasta dupa 2 ani in care eu am insistat pe langa sotia mea in nenumarate randuri sa inceteze cu faptele ei care puneau in pericol familia.
@petricadracea:
In instanta am cerut exercitarea exclusiva a drepturilor parintesti pentru amandoi copiii. Bine'nteles ca instanta de judecata decide... "Bine" nu-i pica nci acum baiatului, caci chiar mama lui ii spune foarte des baiatului ca va ramane cu "nebunul si prostul" de taica-sau, iar ea - mama - o va lua doar pe fiica.
Profesional si / sau uman decideti Dvs. din ce va redau ce mi-a scris fiul meu pe hartie: "...mama mi-a spus sa inchid telefonul, iar <mediatorul> (numele mediatorului) a inceput sa imi puna intrebari cum se comporta tata cu noi si cu mama. Eu nu am vrut sa raspund la intrebari iar <mediatorul> (numele mediatorului) imi tot spunea ca daca nu raman cu mama nu mai stau cu sora mea, zicand ca orice s-ar intampla sora mea ramane cu mama."
Mentionez ca fiica mea a implinit recent 9 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2015

Alte discuții în legătură

Nu ma lasa sa-mi vad fetita ContSters294305 ContSters294305 Buna ziua, vineri seara sotia si-a luat bagajele si a plecat de acasa inpreuna cu fetita la maicasa, eu am oprit baiatul (sunt gemeni). Azi am vorbit la tel. ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)